Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RETSEPTID Vabariigi aastapäevaks: kolm pidurooga rukkileivast

Copy
Kalamarjasuupisted rukkileivaga. FOTO: Jaan Heinmaa („Leivatoidud“)
Kalamarjasuupisted rukkileivaga. FOTO: Jaan Heinmaa („Leivatoidud“) Foto: Jaan Heinmaa („leivatoidud“)

PEOLAUA PEATEGELANE. Rukkileib on Eesti köögi tüvitoit ja riigi sünnipäevalaual asendamatu. Kokandustoimetaja ja köögiraamatute autor Pille Enden teeb sellest ka pitsat.

Vabariigi aastapäeva suur hitt on muidugi vürtsikiluvõileib munaga. Kuid ka seda soovitab Pille Enden põnevamaks tuunida, serveerides kiluleiba näiteks avokaadovõide ja pošeeritud munaga – võideks tuleb avokaado viljaliha puruks tampida ja natukese laimimahlaga maitsestada. Samuti võib kiluleivale määrida munavõid.

Tagasi üles