Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RESTORAN Väike München Tartus

Copy
Šnitslit, struudlit ja rohkelt Saksa nisuõlut, lubatakse õlletoa uksel. FOTO: Kristjan Teedema
Šnitslit, struudlit ja rohkelt Saksa nisuõlut, lubatakse õlletoa uksel. FOTO: Kristjan Teedema Foto: Kristjan Teedema

SÖÖGIKOHT. Kui isutab saksapärase õlletoa toekas toit, tuleb minna Münchenisse. See asub Tartus.

Menüüs on soolakringlit ja valget vorsti sinepiga, juustu-sibula leivamääret, tüüpilist püdelat saksa kartulisalatit ning igat masti õlut. Õlle jätame järgmiseks korraks ja võtame hoopis klaasi reinveini. Ka baieri kõrtside tüüpilise prae, suure seakoodi praekapsa ja praekartuliga jätame vahele.

Proovime flammkuchen mit speck’i ehk leekides küpsetatud lahtist pirukat pekiga (8,5 eurot) – see on sakslaste-elsaslaste hulgas popp pitsalaadne küpsetis, mille katted varieeruvad nagu pitsalgi. Juurde antakse pitsakäärid, et iga sööja saaks endale paraja tüki lõigata. Meid on neli ja igaüks saab piisavalt õhukest krõbedat leegipirukat. Täpselt paras annus isutekitajaks ja esimese nälja leevendajaks.

Tagasi üles