Kuidas Ukrainat toetada?

Kodu.postimees.ee
Copy
Ukraina lipp ja vabadussammas.
Ukraina lipp ja vabadussammas. Foto: Andreas Wolochow / Shutterstock.com

Ulatusliku rünnaku alla sattunud Ukraina vajab abi. Käed rüpes sõjaõuduste jälgimine tekitab ahastust – tahaks aidata, kuid ei tea kuidas. Aeg, mil iga euro loeb on käes, iga natuke aitab. Siin on kolm erinevat varianti, kuidas Ukrainat toetada.

Ukraina rahvuspank

Ukraina rahvuspank otsustas avada spetsiaalse rahakogumiskonto, et toetada Ukraina relvajõude. Keskpanga otsus sündis peale seda, kui Ukraina valitsus kehtestas kogu Ukrainas sõjaseisukorra, vastuseks Venemaa relvastatud agressioonile ning uuele ohule riigi iseseisvusele ja territoriaalsele terviklikkusele. Keskpanga juht Kyrylo Shevchenko teatas erikonto avamisest 24. veebruaril toimunud videokõnes. 

Toetuse tegemiseks vajaliku informatsiooni leiab Ukraina rahvuspanga koduleheküljelt SIIT.

The Return Alive Foundation

2014. aastal loodud Ukraina valitsusväline organisatsioon, mis aitab ühisrahastuse alusel Ukraina sõdureid riigi idapiiril, ootab samuti toetust. See on üks suurimaid selles valdkonnas tegutsevaid organisatsioone ning on spetsialiseerunud tehnilisele toele. Lisaks viib organisatsioon ellu koolitus-, meditsiini-, psühholoogia- ja muid projekte. Alates 2019. aastast on The Return Alive Foundation olnud Ukrainas toimuvate Invictus Gamesi kaaskorraldaja.

Toetuse tegemiseks vajaliku informatsiooni leiab The Return Alive Foundationi koduleheküljelt SIIT.

Ukraina Punane Rist

Aastaid kestnud konflikt Ukraina idaosas mõjutab igapäevaselt sadu tuhandeid inimesi. Puudus on toidust, meditsiini- ja hügieenitarvetest; samuti on katkendlik piirkonna varustamine vee, elektri ja küttega

Kasutamata hügieenitarbeid (pesuvahendeid, hügieenisidemeid, mähkmeid jm), voodipesu, patju ning tekke võtab vastu heategevuslik taaskasutuskauplus Punane Ristik Mustamäel, Kadaka tee 54. Tarviliku soetamist saab Eesti Punase Risti kodulehe kaudu toetada ka rahaannetusega SIIN.

Ukraina heaks!

«Ukraina heaks!» on kolme Eesti vabaühenduse (MTÜ Eesti Pagulasabi, MTÜ Mondo ja MTÜ Ukraina Kultuurikeskuse) algatus Ukraina rindelähedaste elanike ja teiste haavatavate gruppide abistamiseks.

Toetuse tegemiseks vajaliku informatsiooni leiab «Ukraina heaks!» koduleheküljelt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles