Miks valida oma lauale just talutoit? (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Talust otse lauale on kõige parem viis, kuidas end toita – vähemalt nii arvab Nopri talu rahvas. Siin on kümme põhjust, miks talutoodangut eelistada.

1. Toit on alati värske! Talutoit valmib kõige värskemast toorainest ja seda kõige naturaalsemal ja puhtamal viisil.

2. Panustate sellega maaellu! Talukraam on üldiselt tehtud kohalike inimeste poolt, kes oma kätega kogu protsessis kaasa teevad. Soetades talutoitu, aitate ülal hoida väiketootjate tegevust.

3. See on tõeliselt tervislik! Piimatooted on väga kasulikud nii kehakaalule kui ka vaimsele tervisele. Piimas ja jogurtis on väga suurel hulgal D-vitamiini ja kaltsiumit, mis on suureks kasuks luude tervisele.

4. Saate kindel olla, et talutoit on tulnud puhtast loodusest, kasvanud puhtas maapinnas. Loomad, kes toodavad piima, on söönud just kõige kvaliteetsemat sööta.

5. Usaldusväärne valik! Te saate olla veendunud, kust tooraine ja tooted on tulnud ning ei pea kahtlema selle kvaliteedis.

6. Kuna tegemist pole masstoodanguga, siis on see tõeliselt keskkonnasõbralik. Heaperemehelik puhta looduse säilitamine ning mõistlik tarbimine käivad alati käsikäes.

7. Talutoidus ei ole kemikaale ega säilitusaineid, mistõttu on ka selle realiseerimisaeg veidi lühem. Küll aga säästab see tarbijat kõiksugustest mürkidest, mida tänapäeval toidu sisse peidetakse.

8. Talutoit on üldiselt valmistatud ikkagi käsitööna. Talutoitu tarbides toetate käsitööd ja seda, et masinad meie elu üle ei võtaks.

9. Hea maitse saladuseks on kõrge kvaliteet terve tootmisprotsessi ulatuses. Lehmade, kitsede ja muude loomade söödaks on alati puhas, kontrollitud ja värske sööt. 

10. Talukraami ei toodeta eesmärgiga toita suuri masse, mistõttu on tootjatel võimalik panna palju suuremat rõhku toodete täisväärtuslikkusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles