ANNAME AU Eesti esimese lihahäkatoni viis finalisti on selgunud!

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Simmo Kruustük, Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees.
Simmo Kruustük, Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees. Foto: Erakogu

Nõo Lihatööstus ja Eesti Maaülikool kuulutasid tänavu jaanuari keskel välja Eesti esimese lihahäkatoni. Žürii valis ligi 40 laekunud tooteidee hulgast välja viis parimat, kes jätkavad nüüd mentorite abiga uue ja innovaatilise lihatoote arendamist. Võidumeeskond, kes lansseerib eduka toote hiljemalt 2022. aasta lõpuks, pälvib 5000 eurose preemia.

«Kuna lihahäkatoni pole Eestis mitte kunagi varem korraldatud, siis tõtt-öelda ei osanud me prognoosida, kas ja kui palju kandidaate tuleb. Tähtajaks laekunud 37 tooteideed näitab selgelt, et lihahäkatoni idee on paljusid kokandushuvilisi inimesi kõnetanud ja inspireerinud. Suur tänu kõigile inimestele ja tiimidele, keda meie väljakutse sütitas,» ütles Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees ja lihahäkatoni žürii liige Simmo Kruustük.

Kruustüki sõnul oli konkurents tihe, ent viie finalisti loovideed eristusid teistest eelkõige oma originaalsuse ja särtsakuse poolest, olles samal ajal siiski põhjalikult läbi mõeldud. «Nii mõnegi retsepti lugemisel tabas žüriid wow-efekt, kus me mõtlesime, et seda tahaks nüüd küll päriselus ära proovida. Õnneks varsti see võimalus ka tekib,» lisas Kruustük.

Lihahäkatoni viis finalisti juhuslikus järjekorras (tiimi nimi ja liikmed):

Viilutaja (Bruno Lillemets)

Tulevikuparandajad (Kirke Triin Lembinen, Mileena Turunin)

Katriin II (Katriin-Loviis Viltsin, Martin Pent, Mihkel Tammaru)

Noa (Karin Veskioja)

Lihamägi (Martin Suurkaev, Iris Kuhi)

Nüüd saavad viis finalisti oma loovideed kuni 25. märtsini edasi arendada. Selle aja jooksul toimub ekskursioon Nõo Lihatööstusse, ideepäev Maaülikoolis, aga ka toote viimistlemine nii iseseisvalt kui ka koos mentoritega. Finaalüritus ehk lõpptoodete esitlemine ja võitja valimine leiab aset 31. märtsil. Olenevalt riigis valitsevast koroonaolukorrast, võib ajakava muutuda. Sellest antakse kõigile osalejatele ja osapooltele aegsasti teada.

Rohkem infot lihahäkatoni kohta leiab SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles