Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kuidas hoiustada kurki, et see nädalaid värske püsiks?

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Täiuslik amps kurki on jahe, krõbe ja värskendav. Kurki valesti hoiustades võib sellest ainult unistada, kurk on kas ära kuivanud või muutunud pudruks. Kuidas säilitada kurki nii, et see oleks sama mõnus kui päeval, mil selle koju tõite?

Olenemata sellest, kas ostsite kurgi turult või poest, on selle säilivusaja pikendamiseks oluline õige hoiustamine Kõige mõistlikum on hoiustada kurke külmkapis, köögiviljadele mõeldud sahtlis. Vooderda sahtel köögipaberiga, mis kurgilt erituva vee endasse imab. Vaheta paber välja paari päeva tagant või siis, kui see ilmselgelt märg tundub. Sedasi tegutsedes, võib kurk külmikus kuni kolm nädalat värske püsida ning on oma tekstuurilt ja maitselt täpselt sama hea kui see oli ostuhetkel. 

Poolik kurk tuleks mässida kile sisse ja samuti külmkapis hoida. Selline kurk püsib värske umbes nädal, peale mida hakkab selle tekstuur muutuma.

Tagasi üles