NÄDALA RETSEPTID Odessast pärit restoranipidaja Yuriy Chernov: mu viimane eine Kiievis päev enne sõda olid kirsivareenikud

Britt Rosen
Copy
Odessa peakokk Yuriy Chernov, kes on pidanud restorani ka Dubais ja Odessas. FOTO: Eero Vabamägi
Odessa peakokk Yuriy Chernov, kes on pidanud restorani ka Dubais ja Odessas. FOTO: Eero Vabamägi Foto: Eero Vabamägi

ODESSA VÜRTS UKRAINA KÖÖGIS. Ukraina rahvusköögi maitsepaletis on värve palju rohkem, kui paljudele tuntud borś, vareenikud või soolapekk salo, kinnitab Musta mere äärsest Odessast pärit Yuriy Chernov.

Enne, kui räägime Ukraina köögist, tahab Tallinna vanalinna restorani Odessa peakokk ja omanik Yuriy Chernov eestlasi südamest tänada. «Me oleme Eesti inimestele toetuse eest tohutult tänulikud. See on meile nii tähtis ja liigutab väga,» ütleb Chernov.

Musta mere ääres Odessas sündinud ja üles kasvanud mees, enda sõnul läbinisti odessiit, kirjeldab, kuidas restoran on Ukraina sõja päevadel kohalikust rahvast tulvil ja kõigil on jagada pererahvale vaid toetussõnu. Sellest on palju abi. On neidki, kes ei tule sööma, vaid lihtsalt astuvad läbi ja võtavad Ukraina terviseks ühe pitsi. Peakoka abikaasal Tetiana Dubininal, kes samuti restoranis töötab, on ühtelugu liigutuspisarad silmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles