Robottolmuimeja ja nutiteler on aastal 2022 arvatavasti enim ihaldatud koduseadmed: aga millele neid valides tähelepanu pöörata?

Copy
Foto: Xiaomi

Paljud robottolmuimeja või nutiteleri ostude planeerijad satuvad otsingut alustades segadusse, sest nad ei tea, millele valiku langetamisel kõigepealt tähelepanu pöörata. Kuid piisab vaid mõne olulise kriteeriumi ja oma vajaduste teadmisest ning robottolmuimeja või nutiteleri valimine läheb palju hõlpsamalt. Millised need olulised valikukriteeriumid siis on?

Robottolmuimejad

Robottolmuimejad arenevad iga aastaga: nüüd on turul saadaval ka isepuhastuvaid seadmeid ja tolmuimeja tööd saab nutiseadme kaudu jälgida.

Sobiva robottolmuimeja valiku tegemiseks tuleb eelkõige oma vajadused välja selgitada.

Foto: Xiaomi

Ainult tolmuimemise või tolmuimemise-pesu funktsioon

Kui valite robottolmuimejat kõva pinna puhastamiseks, tasuks valida pesufunktsiooniga seade. Pesutolmuimejad on tunduvalt universaalsemad: veemahuti saab vajadusel välja võtta ja siis imeb seade ainult tolmu ja prahti ega pese põrandat.

Aku tööaeg

Tuleks kindlasti välja selgitada, kui suure pindala laaditud seade puhtaks teeb. Esimesed turule tulnud tolmuimejad suutsid puhastada kuni mõnekümne ruutmeetri suurused väikesemad ruumid ja neil tuli näiteks poole töö pealt laadimisjaama naasta ning alles seejärel oma tööd jätkata. Võrdluseks: turuliider Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro puhastab kiiresti ja tõhusalt ühekorraga 150-ruutmeetrise ja suurema pinna.

Foto: Xiaomi

Põranda kattematerjal ja robottolmuimeja võimsus

Hinnake oma kodu põrandakatet: kui palju on vaipu, kui paksud ja kui pika karvaga need on.

Mõelge ka lemmikloomadele: võib-olla peab robottolmuimeja imema koera karvu või laiali pillatud kassiliiva? Robottolmuimejad töötavad erinevalt: mõni puhastab paremini kõvemat pinda, teine ​tuleb hästi toime vaipade ja loomakarvadega. Viimatimainitud juhul otsige võimsamat tolmuimejat, näiteks Xiaomi Mop 2 Pro või Xiaomi Mop 2 Ultra ning kui majas vaibad ja lemmikloomed puuduvad, on roboti võimsus vähem olulisem kriteerium ja ideaalselt sobib Xiaomi Mop 2 või Xiaomi Mop 2 Lite.

Rakendused

Igat Xiaomi robottolmuimejat saab vastava nupu abil käsitsi sisse ja välja lülitada. Palju mugavam on aga nutitelefoni alla laadida äpp, mille abil saab seadet lihtsalt juhtida. Rakendused on mõeldud seadme töö jälgimiseks ja ruumide puhastusseansside kavandamiseks. Näiteks saab rakendusega Mi Home ette määrata roboti käivitusaja jms – mugav ja lihtne.

Foto: Xiaomi

Puhastuskavade koostamine

Xiaomi tolmuimejatel on LDS-navigatsioonisüsteem: seade skannib ja salvestab ruumide puhastuskavasid. Rakenduse abil saate määrata alad, mida pole vaja puhastada. Selline funktsioon on ka populaarsel Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro-l. See on ülipraktiline lahendus neile, kes elavad suures majas.

Foto: Xiaomi

Robottolmuimejate lisafunktsioonid

  • Raskemini eemaldatavate plekkide puhastamine. Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro-l on suurema puhastusvõimsusega kõrgsagedusel vibreeriv hari, mis eemaldab kergesti ka tõrksamad plekid.
  • Nurkade ja põrandapragude tõhusam puhastus. Mi Robot Vacuum Mop 2 komplektis on kuusnurksed külgmised harjad ja eriti tihedast kiust valmistatud 1-millimeetrised põhiharjad, mistõttu puhastab see nurki ja imeb põrandapragudest tolmu veelgi tõhusamalt.
  • Automaatpuhastusfunktsioon. Selle funktsiooniga on Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra. Pärast ruumide puhastamist ei naase robot üksnes laadimisjaama, vaid kallab ka mustuse 4-liitrisesse mahutisse.
  • Andurid, mis ei lase robotil trepist alla kukkuda. Mitmekorruselises majas on see väga oluline.
  • Ühtlasem vee pinnalekandmine. Mikrokiudlapp jaotab vee ühtlasemalt ega jäta pärast puhastamist põrandale loike ja põrand kuivab kiiremini.

Ühesõnaga, robottolmuimejast tuleb täiuslik abiline vaid siis, kui valite oma kodu puhastamiseks sobiva mudeli.

Telerid: millele neid valides tähelepanu pöörata?

Kvaliteetne nutiteler on meie kodudes sisuka ajaveetmise põhiatribuut. Tänapäeva telerid avardavad tunduvalt meie võimalusi: saame nende vahendusel mängida, internetis surfata, filme vaadata, muusikat kuulata, veebis otseülekandeid jälgida jm.

Üks olulisemaid tegureid – sobiva suurusega ekraan. Seda on üsna lihtne arvutada. Kaaludes, kui suurt telerit osta, tuleks mõõta kaugust istumistkohast kuni teleri kavandatava asukohani. Ja valida vastavalt sellele sobiva ekraani diagonaaliga – 32–75-tolline – teler.

Foto: Xiaomi

Milline on minimaalne ja maksimaalne kaugus telerini?

Ekraani diagonaalMinimaalne ja maksimaalne kaugus
32 tolli1,25–2,45 m
36 tolli1,35–2,75 m
42 tolli1,6–3,2 m
46 tolli1,75–3,5 m
52 tolli 2–3,95 m
56 tolli 2,15–4,1 m
58 tolli 2,2–4,25 m
60 tolli 2,3–4,6 m
65 tolli 2,5–5 m


Üks subjektiivsemaid valikukriteeriume – raamita korpus. Raamita disaini puhul on parem keskenduda kuvatavale pildile ning raamita telereid on lihtsam interjööri integreerida.Kui soovite, et teler reageeriks kiiresti kasutaja valikutele ja käsklustele, tuleb arvesse võtta kaugjuhtimispuldi tehnoloogiat. Paljudel teleripultidel on infrapunasaatja. See tähendab, et kanalite vahetamiseks tuleb kaugjuhtimispult otse teleri poole suunata. Kuid tunduvalt uuenduslikumad on Bluetooth-toega puldid. Neid ei tule ekraani poole suunata ja Bluetooth-puldiga on palju mugavam telerit juhtida.

Foto: Xiaomi

Ja nüüd lühidalt moodsatesse nutiteleritesse integreeritud tehnoloogiatest:

  • Andriod TVAndroidi operatsioonisüsteemil põhinev teleplatvorm. Nutitelefoni või kaugjuhtimispulti kasutades on veelgi lihtsam oma lemmiksaateid vaadata: soetades Android TV-ga teleri saad vaadata üle 400 000 filmi ja alla laadida üle 7 000 rakenduse. Avatud süsteemi tõttu on pea piiramatud võimalused soovitud rakendusi installida.
  • 4K (Ultra HD) eraldusvõime pakub kaasahaaravat ja nauditavamat vaatamiskogemust, tõepärasemat kujutist, millel on rohkem detaile ja sügavuse tunnetus. Suure teleri puhul on erinevus tunduvalt märgatavam.
  • Üheks edumeelsemaks peetakse QLED-tehnoloogiat. QLED-ekraanil kasutatakse kvanttäpiga (Quantum Dot) nanomaterjali, mis edastab ülilaia värvigammat, eredat, selget, veelgi tõepärasemat pilti (vs. tavalise LED-teleriga). See tehnoloogia on integreeritud Xiaomi lipulavadel – 55-tolline Q1 ja QLED.
  • Tehnoloogia Dolby Vision optimeerib kaadrid (heledad ja tumedad värvid muutuvad veelgi eredamaks), edastab realistlikult liikumist ja suurendab kontrastsust.
  • DTS – uusim, veelgi kvaliteetsem ruumilise heli vorming.

Viimasel ajal on TV QLED ja TVP1 sarjade Xiaomi telerid pälvinud üha rohkem tarbijate tähelepanu: pea kõigil neil on eespool mainitud tehnoloogiad ja veel palju muud.

Foto: Xiaomi

Niisiis, kui robottolmuimeja vastavalt vajadusele ja valikutele teie kodu koristab, siis lõõgastuge... Lihtsalt nautige sisukat ja põnevat vaba aega ja uusi televalikuid oma uue Xiaomi nutiteleri ees istudes.

Copy
Tagasi üles