Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Kas maapähklivõid tuleb hoida külmikus või mitte?

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Maapähklivõi, mis leiab üha tihedamalt tee meie ostukorvi, on maitsev lisand nii mitmelegi erinevale roale. 

Tekib küsimus, kus avatud maapähklivõi purki hoiustama peab. Kas see tuleb pista külmkappi või sahvrisse. Poes on maapähklivõi igatahes tavalisse riiulisse pandud, külmas seda ei hoita. Kuid leidub palju tooteid, mida tuleb peale avamist külmikus hoida. Kas maapähkli või langeb samuti sinna kategooriasse?

Vastus ei ole must-valge. Kõik oleneb maapähklivõist ja selle iseärasustest. Kui tegemist on kõvasti töödeldud tootega, millesse ka hunnik säilitusaineid pandud on, siis seda purki peale avamist külmikusse pistma ei pea. Selline püsib söögikõlbulik vähemalt kolm kuud. Hoia purk pimedas, kuivas ja soovitatavalt jahedas köögikapi nurgas ja sellega ei juhtu midagi. 

Tagasi üles