Legendaarne Stolichnaya viin muudab sõja tõttu nime

Kodu.postimees.ee
Copy
Stolichnaya viin.
Stolichnaya viin. Foto: monticello / Shutterstock.com

Baarid ja kauplused üle maailma on juba loobunud Vene viinadest. Nüüd ühineb Venemaa vastase protestiga ka legendaarne Stolichnaya viin.

Stolichnaya oli nõukogude ajal üks populaarsemaid viinasid üle terve liidu. Peale liidu lagunemist tekkis vaidlus, mis kestab tänase päevani. Kellele kuuluvad Stolichnaya õigused? Osteti need peale liidu lagunemist venelase Yuri Šefleri poolt, kes lahkus peale Putini võimuletulekut poliitilistel põhjustel Venemaalt, ega ole sinna naasnud. Praegu toodab seda kuulsat viina kaks ettevõtet: Stoli Group (tehes seda Lätis) ja venelaste FKP Soyuzplodoimport.

Lääne turul müüakse Läti toodangut. Nüüd on võetud vastu otsus, et Stoli Group, mis kuulub Šeflerile ja on seeläbi ka Stolichnaya brändi omanik, muudab viina nime. Uueks nimeks saab lihtsalt Stoli.

Stoli Group kirjutas pressiteates, et nimevahetus on otsene vastus Venemaa sissetungile Ukrainasse. Ettevõte kirjutab, et nad ei kasuta ei Vene toorainet ega oma seal ka tootmisüksust.

«Kuigi olen alates aastast 2000 Venemaalt pagendatud, kuna olin Putini vastane, olen jätkuvalt uhke Stolichnaya kaubamärgi üle. Oleme otsustanud muuta brändi, kuna selle nimi ei esinda enam meie organisatsiooni. Soovin, et Stoli esindaks rahu Euroopas ja solidaarsust Ukraniaga,» kirjutab Šefler pressiteates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles