Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RAHU, AINULT RAHU Mida teha, kui oled kogemata hallitanud toitu söönud

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Tead ju küll seda tunnet, mil krabad midagi kiirelt hamba alla ning sekund hiljem avastad, et oled riknenud toidupalukese suhu pistnud? Karta või mitte karta?

Kogemata hallitust süües räägib inimese näoilme ilmselt enda eest. New Yorgi dietoloogi sõnul ei juhtu meiega tõenäoliselt midagi hullu, sest toiduhallitus teeb harva haigeks. Hallitust seeditakse mao happelises ja karmis keskkonnas täpselt samamoodi nagu sööki. Suurem osa bakteritest ja seentest ei pea seal vastu, kirjutab Woman's Health Magazine.

Dietoloog Keri Gans soovitab hallituse söömise järel rahulikuks jääda ning mitte üle reageerida. «Kui tunned end kehvasti, jälgi oma enesetunnet ja alles seejärel võta arstiga ühendust,» soovitab ta ning lisab, et halba enesetunnet võib suurendada allergia mõne hallituse vastu. Allergilisest reaktsioonist annavad aimu hingamisraskused ja pidev iiveldus. Kui viimane ei lakka, soovitab asjatundja arstiga ühendust võtta. 

Tagasi üles