Teeme selgeks: kas paprikat tuleb hoida külmikus või mitte

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Erksa värviga ja krõmpsuv paprika, on üks lihtsamaid viise, kuidas roale iseloomu lisada. Aga kus seda säilitada?

Paprikat on saada rohelistes, oranžides, punastes ja kollastes toonides, mis sobivad pea iga toidu juurde. Nende atraktiivsust ei saa eitada. Probleem võib tekkida hoopis paprika säilitamisega. Kas seda tuleb teha külmikus või mitte?

Imperfect Foodsi jätkusuutlikkuse juht Maddy Rotman ütleb, et paprika armastab külma. Seetõttu tuleks paprikat alati külmikus, köögiviljade säilitamiseks mõeldud kastis, hoiustada. Sedasi võib paprika lausa kaks nädalat värske püsida.

Tähelepanu tuleb pöörata niiskustasemele. Kui paprikat valesti külmikus hoiustada, eritub sellelt vett ja krõpsuv tekstuur on kadunud. Iseenesest kõlbab selline paprika süüa, kuid kaob see meeldiv tekstuur. Rotman soovitab selle vältimiseks panna paprika õhukindlasse kotti, et niiskus välja ei pääseks.

Kui mingil põhjusel paprikat külmikus hoiustada ei saa, soovitab Rotman samuti panna paprika õhukindlasse kotti ja panna see kuskile, kus on püsiv temperatuur (soovitatavalt võimalikult jahe) ja pime.

Mis saab siis kui kasutad ainult pool paprikast? Sellisel juhul soovitab Rotman jätta see paprika osa puhastamata ehk jätta seemned ja muu külge. Aitavat see paremini paprikal säilida. Edasi tuleb poolikut paprikat hoiustada külmikus, õhukindlas pakendis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles