HOIATUS ⟩ Vargad võtavad sel kevadel sihikule kõrvalhooned ja garaažid

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Kui aasta esimese kahe kuu korterivarguste arv vähenes mullusega võrreldes pea poole võrra, siis vargusi kuuridest, garaažidest ja kõrvalhoonetest registreeris politsei hoopis poole rohkem.
Kui aasta esimese kahe kuu korterivarguste arv vähenes mullusega võrreldes pea poole võrra, siis vargusi kuuridest, garaažidest ja kõrvalhoonetest registreeris politsei hoopis poole rohkem. Foto: Shutterstock

Soojade ilmadega saabumine toob tänavu tõenäoliselt kaasa tavalisest suurema vargustelaine kuuridest, garaažidest ja abihoonetest, näitab turvaettevõtte Rapid Security varavastaste kuritegude analüüs.

Varavastaste kuritegude üldise languse taustal kasvab juba teist aastat varastamine vahetust koduümbrusest, eeskätt kuuridest, garaažidest ja kõrvalhoonetest. «Ilmade soojaks minnes tekib neisse kohtadesse ka rohkem varastele ahvatlevat kraami nagu jalgrattad, seljakotid raha ja väikeelektroonikaga, aiatehnika,» selgitas Rapid Security juhataja Vallo Põldma. «Selliste varguste arv kasvab ja ilmselt tuleb suvine vargustelaine suurem kui mullu.»

Kui aasta esimese kahe kuu korterivarguste arv vähenes mullusega võrreldes pea poole võrra, siis vargusi kuuridest, garaažidest ja kõrvalhoonetest registreeris politsei hoopis poole rohkem. «Mulluse 32 vargusest sai tänavu 45,» täpsustas Põldma.

Kui kodulähedaste abiruumide tuleohutust võtavad inimesed juba üldjuhul tõsiselt, siis varaste eest kaitsmine jätab Põldma sõnul veel soovida. «Kolmveerand sellistest vargustest toimub igasuguse valveta ruumidest,» selgitas ta. «Inimestes püsib müüt, nagu oleks videovalve või signalisatsioon midagi kallist, aga tegelikult pakub üksainus kaasaegne, nutiseadmega ühendatav multiandur kaitset nii tuleõnnetuse kui kutsumata külaliste eest.»

Põldma sõnul soovitab Rapid Security nutivalve klientidele näiteks Norra tootja SFTY multiandureid, mis pakuvad konkurentidega võrreldes ühes suitsuanduri mõõtu seadmes paremat teenustekomplekti, alates temperatuuri ja niiskuse jälgimisest kuni suitsu- ja liikumisandurini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles