Šokk! DNA-analüüs paljastas, et maailma suurima kartuli tiitlile pürginud mugul on hoopis midagi muud

Kodu.postimees.ee
Copy
Donna Craig-Brown hoidmas käes Dougi.
Donna Craig-Brown hoidmas käes Dougi. Foto: Colin Craig-Brown / AP / Scanpix

Kõigest mõned kuud tagasi kirjutasime, et Uus-Meremaal kaevati maa seest välja väidetavalt maailma suurim kartul. Tegemaks kindlaks, et Dougi nimeline mugul tõepoolest kartul on, saadeti sellest proov DNA-analüüsi ning tulemus oli lausa šokeeriv.

Colin ja Donna Craig-Brown, kes on 17,4 kilo kaaluva mugula omanikud, soovisid sellega Guinnessi maailmarekordite raamatusse pääseda. Tõestamaks, et mugula näol on tegemist kartuliga, saadeti proov Šotimaale DNA-analüüsi. 

Šoti põllumajandusinstituudis tehtud analüüs paljastas, et Doug kuulub geneetiliselt hoopis kõrvitsaliste seltsi. Kartuliga oli tal väga vähe ühist. Arvatakse, et tegemist on mingisuguse monstrumviljaga, kuid kartul see kohe kindlasti ei ole.

Colin oli uudisest ilmselgelt nördinud. Üritades olukorda ratsionaliseerida, tuli ta lagedale teooriaga, et Dougi näol võib tegemist olla mingisuguse kõrvitsa ja kurgi ristandiga. Tiitel jäi tal sel korral saavutamata, kuid Colin on võtnud nüüd ette missioon maailma suurima kartuliga rekordite raamatusse pääseda. 

«Kogu see seik on inspireerinud mind pingutama ja kasvatama rekordkartul. Kasutan kõiki oma teadmisi ja oskuseid. Olen rääkinud ekspertidega ja annan endast kõik, et see teoks teha,» ütles ta Stuff'ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles