Eestlaste looming jäi silma maailmakuulsale ajakirjale

Kodu.postimees.ee
Copy

Maailma üks kuulsamaid arhitektuuri- ja disainiteemalisi veebiajakirju, DesignBoom, on avaldanud artikli 2021. aastal Eesti Arhitektide Liidult auhinna saanud eramust.

Laaneotsa maja, mis pälvis eelmise aasta lõpus parima eramu tiitli, asub Viimsis. Hoone arhitekt on Joel Kopli, arhitektuuribüroost KUU arhitektid. 225 ruutmeetri suurune eramu valmis 2020. aastal.

U-kujuline hoone moodustub L-kujulisest eluhoonest ning I-kujulisest abihoonest. Kahte hoonet seob üheks tervikuks varikatusega kaetud sissepääsu-, teenindus- ning parkimisala. Koduportaal on varemgi sellest majast pikalt kirjutanud, seda artiklit näeb SIIT

Mahtude vahele jääb kolmest küljest piiratud, tuulevaikne ning lõunapäikesele avatud sisehoov. Eluhoones asub avatud köök-elutuba koos kabinetinurgaga, kaks väiksemat magamistuba nendevahelise vannitoaga, üks suurem magamistuba koos vannitoa ning garderoobiga, tehnoruum, tualett ning trennituba. Köök ja elutuba avanevad sisehoovis paiknevale terrassile, magamistoad aga hoone idakülje terrassile. Abihoones asuvad saunad, pesuruum, sauna eesruum ning suurem panipaik.

DesignBoomi artikkel räägib samuti hoone olemusest ning sellest, kuidas see püsti sai. See, et niivõrd oluline ajakiri eestlaste loomingust kirjutab, on suur tunnustus ning näitab, et ka meil tehakse väga erilisi asju. Artikliga saab lähemalt tutvuda SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles