Huvi üüripakkumiste vastu on kasvanud üle kahe korra, peagi tõusevad ka hinnad

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Paljud Eestisse saabujad ei taha käed rüpes istuma jääda, vaid on avaldanud soovi võimalikult kiiresti töökoht leida ning omale elamispind üürida.
Paljud Eestisse saabujad ei taha käed rüpes istuma jääda, vaid on avaldanud soovi võimalikult kiiresti töökoht leida ning omale elamispind üürida. Foto: Shutterstock

Alates veebruari lõpust on huvi üüripakkumiste vastu kasvanud üle kahe korra, näitab kinnisvaraportaali City24.ee statistika.

«Hetkel tehakse ligi 400 kontaktpäringut päevas, mis on ikka väga kõrge number võrreldes isegi tavapäraselt aktiivsete kuudega, kui õpilased ja tudengid asuvad uueks õppeaastaks elamispindu otsima,» kommenteeris City24.ee portaalijuht Karin Noppel-Kokerov.

Tema sõnul on Ukraina sõjapõgenike mõjul üürinõudlus üha kasvamas, mis omakorda kergitab ka üürihindu.

«Paljud Eestisse saabujad ei taha käed rüpes istuma jääda, vaid on avaldanud soovi võimalikult kiiresti töökoht leida ning omale elamispind üürida. Tõenäoliselt näeme üsna pea suuremates linnades keskmise ja soodsama hinnaga üürikorterite defitsiiti. Väikelinnades ja alevites ning isegi veel väiksemates asulates, kus on pakkuda töökohti, tärkavad üüriturul täiesti uued võimalused,» rääkis Noppel-Kokerov.

16. märtsi seisuga otsiti City24.ee kaudu üürnikke 1364 korterile. Pakkumiste arv on viimastel päevadel langustrendis, mis näitab, et paljud üürileandjad leiavad praegu üürnikke lihtsasti. Kõige nõutumad on 1-2-toalised korterid üürihinnaga kuni 400 eurot ja üüripakkumiste arv väheneb eelkõige just selles segmendis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles