Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Viga, mida kõik kartuleid söögiks valmistades teevad

Copy
Isuäratavad ahjukartulid.
Isuäratavad ahjukartulid. Foto: Shutterstock

Kartulid on üks populaarsemaid ja mitmekülgsemaid köögivilju. Neid saab kasutada hautiste, salatite, friikartulite, pudru ja muude roogade valmistamiseks. Paha ei tee seegi, et nad on rikkad toitainete, sealhulgas kaaliumi, raua ning C- ja B6-vitamiinide poolest.

Kuid see, kuidas sa kartuleid valmistad, võib nende kasulikkust oluliselt vähendada ning järgmiste vigade vältimine aitab sul kartulitest kõige rohkem kasu välja pigistada.

Näiteks kartulite praadimine lisab neile märkimisväärse hulga kaloreid ja rasva. Üks keskmine kartul sisaldab umbes 168 kalorit, samas kui keskmine portsjon friikartuleid sisaldab umbes 365 kalorit. Praadimine mitte ainult ei lisa kaloreid, vaid lisab ka rasva.

Tagasi üles