4 soovitust, et kevadine ühistu koosolek sujuvamalt kulgeks

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Paalalinn. Pilt on illustreeriv.
Paalalinn. Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig/Postimees Grupp

Kevadel esitatav majandusaastaaruanne annab korteriühistu liikmetele taas põhjust, et kokku saada ning uue aasta plaanid-ootused paika panna. Mida teha, et koosolek sujuvamalt mööduks?

Enamustes korteriühistutes toimuvad kevadeti üldkoosolekud, kuna just selleks ajaks valmivad ühistu majandusaastaaruanded. Pindi Kinnisvarahalduse müügiesindaja Heliis Anto annab neli kasulikku soovitust, kuidas koosolekud tõhusamaks muuta.

Arvesta kõigi ühistu liikmetega

Aastaaruanded tasub elanikele ette tutvumiseks saata, et nad saaksid huvi korral need läbi töötada ja küsimusi esitada. Juhatusel võib küll olla mugavam kiirelt numbritest üle purjetada, kuid tegelikult on kõik ühistu liikmed võrdsed ja väärivad nendega arvestamist.

Anna kiire ülevaade

Juhatus või haldur peaksid esitama minimaalselt jooksva aasta majanduskava, et kõik saaksid aru, milliseid töid hoones planeeritakse, et see paremini säiliks.

Ehk vajab põhikord muutmist?

Üldkoosolekul tasub üle vaadata ja meelde tuletada nii ühistu põhikiri kui ka kodukord, mõlemat saab vajadusel uuendada.

Juhatus vali tegude, mitte näo järgi

Kui peaks olema uue juhatuse valimise aasta, siis tasuks igal kandidaadil esitada majaelanikele lühike ja selge plaan, kuidas tema saab ühistu juhatuse liikmena kasulik olla ning kui suur oleks tema panus. Elu on näidanud, et ainult nägude järgi valimine võib tuua endaga kaasa loiu juhatuse, millega elanikud üldse rahul ei pruugi olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles