Kuninganna Elizabethilt hinnalise kingituse saanud printsessid ei jõudnud seda kordagi kasutada

Kodu.postimees.ee
Copy
Printsess Beatrice (paremal) ja printsess Eugenie (vasakul)
Printsess Beatrice (paremal) ja printsess Eugenie (vasakul) Foto: Ben Birchall / POOL / AFP / Scanpix

Printsess Eugenie ja tema vanem õde Beatrice said noores eas kingituse, mille ülalpidamine läinuks neile tulevikus väga kalliks maksma. Mis sellest hinnalisest kingitusest küll sai?

*Artikkel ilmus esimest korda 09.09.2022.

Suurbritannia kuninganna Elizabeth II ostis oma lastelastele, printsess Eugeniele ja tema vanemale õele Beatrice'ile, väga erilise kingituse, mida noored kunagi kasutada ei jõudnud.

Nimelt soetas ta 1997. aastal lapsekingades tüdrukutele luksusliku Birch Halli häärberi, milles on ühtekokku seitse magamistuba, lisaks tenniseväljak ja bassein. Kinkimishetkel oli printsess Eugenie seitse ning tema õde Beatrice üheksa aastat vana. 

Hoolimata sellest, et õed said uhke kinnistu endile, ei jõudnud nad selles kordagi elada. Uhke palee seisis suisa kaks aastat tühjalt, kuni nende ema Fergie otsustas selle maha müüa, vahendab The Mirror.

Daily Maili andmetel keeldus Fergie sisse kolimast, kuna leidis, et selle tohutud ülalpidamiskulud käivad talle üle jõu. Palee müüdi maha ja sellelt teenitud tulu paigutati fondi, millele õed said alles täiskasvanueas ligipääsu. Palee vahetas toona omanikku 1,5 miljoni naelaga (ligi 1,8 miljonit eurot).

Kinnisvarakirjetest nähtub, et palee müüdi uuesti 2016. aastal ning seekord suisa 4,2 miljoni naela ehk ligemale 5 miljoni euro eest. Palee on seda vahendanud maakleri sõnul oma kandi üks prominentsemaid.

«Uued omanikud korraldavad häärberi aias igal suvel heategevusliku pikniku. Kohal on nii ansambel kui ka ümberkaudsed elanikud. Maja on igati menukas kokkusaamispaik, rääkis maakler Andrew Russell. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles