OOTAMATU ⟩ Hinnatõusu kiuste ostetakse üha suuremaid kortereid

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Hoolimata kiirest kinnisvara hinnatõusust ostavad eestimaalased järjest suuremaid kortereid, näitab LVM Kinnisvara analüüs.

Nii Tallinna, Tartu kui Pärnu kinnisvaraturul on kümne aastaga vähenenud väikeste korterite osatähtsus. «Aimdust, et kogu ehituse ja kinnisvara hinnatõusu juures kaldub inimeste eelistus väiksemate korterite suunas, arvud ei kinnita,» rõhutas LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing. «Väikeste, kuni 40 ruutmeetriste korterite osakaal on kinnisvaratehingutes vähenenud kõigis kolmes linnas ja keskmiste, 41-70 ruutmeetriste osakaal, kasvab.»

Saksing näeb ühe põhjusena demograafilisi protsesse. «Kahekümnendates inimeste kohal, kes on tüüpilised üksi elavad noored täiskasvanud, haigutab rahvastikupüramiidis suur auk,» rõhutas ta. «Samas on lähiajaloo suurima beebibuumi lapsed varastes kolmekümnendates ehk pereloomise ja maksejõuliseks saamise eas.»

Tallinnas esineb linnaosade kaupa siiski ka teistpidiseid trende, näiteks Haaberstis ja Kesklinnas väheneb ka keskmiste korterite osakaal tehingustatistikas ning kasvab suurte, üle 70-ruutmeetriste korterite osakaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles