Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

DIETOLOOG Piimatoodetes leiduv orgaaniline ühend võib põhjustada klassikalisi allergilise reaktsiooni sümptomeid

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

Tuleb välja, et teatud toiduained, eeskätt piimatooted nagu juust ja hapukoor, sisaldavad suurel määral histamiini, mis paneb nii mõnegi kontrollimatult aevastama. 

Peaaegu kõik toidud sisaldavad histamiini, kemikaali, mida meie organism vabastab vastuseks allergeenidele, ütleb Ameerika dietoloog ja telesaatejuht Priya Tew. Histamiin on orgaaniline ühend, mida omandame koos toiduga ning mida toodab ka meie keha, kirjutab Daily Star.

See on organismile vajalik, kuna histamiin osaleb ka meie immuunsüsteemi töös. Ohuks ja probleemiks muutub see alles ülekülluse korral. 

Tagasi üles