Kuidas puhastada pistikupesa ohutult ja põhjalikult?

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pistikupesad on üks neist kohtadest, millele kodu koristades palju tähelepanu ei pöörata. Kuidas neid tülikaid kohti puhastada nii, et see ohutu oleks ja tulemust tooks.

Esimene ja ühtlasi kõige loogilisem asi, mis teha, on vool välja võtta. Iga elamine on jagatud osadeks, millelt vastavalt vajadusele vool välja võtta. Seejärel saate pistikupesa katte ohutult eemaldada, ilmselt läheb selleks kruvikeerajat vaja. Niisama niiske lapiga seinas olevat pistikupesa nühkida mõtet ei ole. Suurema roka saab nii maha, kuid nurkadesse jääb mustus alles, mis mingi nipiga sealt maha tulla ei taha.

Nüüd kui pistikupesa kate käes, on aeg teha kindlaks mis materjaliga tegu ja vastavalt tegutseda. Nailon-, akrüül- ja plastiktooteid saab leotada seebivees – poolest tunnist piisab. Kivistunud mustus muutub pehmeks ja selle saab vana hambaharjaga maha küürida.

Metallist, näiteks terasest, katteid vees leotada ei tohi, selleks kasuta desinfitseerimisvahendit. Kanna see puhastamist vajavale pistikupesa kattele ja lase vahendil mustusega reageerida. Mõne minuti möödudes on mustus muutunud pehmeks ja tuleb pühkides maha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles