Metalli hind aina tõuseb! Vanarauda pätsatakse nüüd juba ka metallikokkuostu platsidelt

Kodu.postimees.ee
Copy
Vanametalli kokkuost. Pilt on illustratiivne.
Vanametalli kokkuost. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel/Postimees Grupp

Kui lõppenud aastal toimus üle kahe korra rohkem metalli vargusi kui 2020. aastal, siis kõrged metalli hinnad on pannud pikanäpumehi tegutsema ka sel aastal. Möödunud nädala lõpus oli taas mitu juhtumit, kui prooviti varastada nii autovelgi kui ka vanarauda.

Tallinnas üritasid 3 meest metallikokkuostu platsilt metalli varastada. Turvatöötaja märkas kaameratest, et territooriumil on 2 võõrast meest, kapuutsid peas, näod varjatud ja tassivad autovelgi aia poole. Turvatöötaja jooksis turvaruumist välja, mille peale mehed ehmatasid ja jooksid territooriumilt ära. Hiljem selgus, et territooriumil oli ka kolmas mees, kes samuti põgenes. Perimeetri üle vaatamisel leiti väljaspool piirdeaeda 8 autovelge, mida eeldatavalt üritati nende lähistel paikneva Mercedez sõiduautoga ära viia. Sündmusele reageerinud politsei koeral õnnestus isikute jälg üles võtta, kuid isikuid kätte ei saadud.

«Varastel ei õnnestunud midagi kaasa võtta, seega antud juhul kahju puudub. Auto seost varastega uurib politsei,» ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Elvas helistas patrullekipaaži turvatöötaja G4Si häirejuhtimiskeskusesse ja andis teada, et pidas kinni metallivarga. Patrullekipaaži turvatöötaja märkas kontrolli käigus kell 4.50, et objektil, kus toimuvad ümberehitustööd, on keegi territooriumil seisvast konteinerist metalli varastamas. Meesterahvas üritas metalli kaubikusse laadida. Isik peeti turvatöötaja poolt kinni ja kohale kutsuti politsei.

«Musta ja värvilise metalli hinnatõusu mõõdetakse kordades. Tihenenud on vargused objektidelt ning taas on päevakorral ehitusmaterjalide kaod ja sellest tingitud varaline kahju koos ehitustähtaegade pikenemisega. Kõik metallisektoris tegutsejad, on need siis metallimüüjad, vahendajad, tootmisettevõtted, kokkuostjad, ehitajad, peaksid täna läbi mõtlema, millised ohud neid varitsevad ja kas nad on teinud kõik endast oleneva, et oma vara kaitsta,» sõnas G4Si turvalahenduste osakonna juht Ramon Kaju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles