PILK PEALE ⟩ Populaarne Fahle kvartal seisab uue arendusetapi lävel

Kodu.postimees.ee
Copy
Fahle park.
Fahle park. Foto: Fausto Capital

Ajaloolise paberivabriku piirkonda rajatud Fahle Pargi kaks esimest etappi on tänaseks täielikult välja ehitatud ning üürilepingutega on kaetud juba üle 30 000 ruutmeetri uut äripinda. Fahle piirkond on üks Tallinna kõige kiiremini arenev piirkond ning lähtuvalt klientide huvist plaanib kvartali arendaja Fausto Capital juba sel aastal liikuda edasi arenduse III ja IV etapiga.

Suurem osa kunagise Paberivabriku muinsuskaitse aluseid hooneid on renoveeritud ning varem varjus olnud Tallinna kesklinna piirkond ellu äratatud. «Järgmiseks hakkame A-klassi büroohooneks rekonstrueerima ajaloolist katlamaja koos korstnaga, mille tippu on planeeritud Tallinna uus vaateplatvorm. Samuti tuleb Fahle Parki täielikult rohelise kontseptsiooniga puidust uus hoone aadressile Tartu maantee 84A,» rääkis Fahle arendaja Fausto Capitali osanik Sven Mihailov.

Roheline galeriitänav.
Roheline galeriitänav. Foto: Terje Ugandi

Kogu Fahle Pargi arendusala kruntide pindala on üle 45 000 ruutmeetri ja kehtiva kõrghoonete detailplaneeringu järgi toob arendus kinnisvaraturule ligi 150 000 ruutmeetrit A-klassi büroo-, teeninduse- ja elamispinda. Lisaks parkimisalad ning kvartalile iseloomulikud pargid ja haljastatud galeriid. Sven Mihailovi sõnul pole suuremad ettevõtted oma ärikinnisvara plaane külmutanud ning eelistatud on uusarendused ja kvaliteetsed pinnad, mis pakuvad töötajatele lisaväärtust.

Postimehe maja õueala.
Postimehe maja õueala. Foto: Märt Lillesiim

«Fahle Pargi kontorirahvas hindab kvaliteetsete bürooruumide kõrval Fahle omanäolist paekivi arhitektuuri ja tavapärasest eristuvat töökeskkonda. Arendame piirkonda terviklikult ning loome siia mitmekihilist põnevat linnaruumi koos kohvikutega, kunstigaleriidega, tervise-ja iluteenustega ning poodidega. Kombineerime kõige modernsemaid ja keskkonnasäästlikumaid ehituslahendusi ajalooliste paehoonetega, luues siia hubast kvaliteetset keskkonda,» rääkis Mihailov.

Postimehe maja õueala.
Postimehe maja õueala. Foto: Märt Lillesiim

Eksootiliselt haljastatud galeriitänaval toimuvad juba praegu Tallinna suurejoonelisemad üritused ja esimestes etappides valminud hooned on täielikult esinduslike büroodega täidetud. Siia on tekkinud tugev IT-ettevõtete kogukond, kuhu kuuluvad näiteks Finestmedia, Talgen Cybersecurity, Betsson Group jt. Samuti asuvad siin meediaettevõtted Postimees ja DuoMedia, aga ka Apollo Grupp, Miele, Töötukassa Karjäärikeskus jt. Piirkonnas tegutsevad restoranid Argentiina, Manoly kohvituba on Fahle kogukonna poolt väga hästi vastu võetud ning oma klientuuri leidunud.

Argentiina restoran Fahle pargis.
Argentiina restoran Fahle pargis. Foto: Indrek Raudjalg

Fahle Pargi arendaja Fausto Capitali pingutust on ka märgatud ja Fahle Park pälvis eelmise aasta Kinnisvara teo auhinna, Fahle Pargi galeriitänav korjas Eesti arhitektuuripreemiatelt mitu peaauhinda ja eelmisel aastal sai Postimehe meediamaja nominatsiooni parima avaliku ruumi kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles