TÄHED TALDRIKUS ⟩ Koolitoitlustaja pakub õpilastele Eesti kuulsuste lemmikroogasid

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

Tänasest algab Daily koolisööklates ja lasteaedades üle-eestiline projekt Tähed taldrikus, mis toob kuu jooksul enam kui 45 000 kooli- ja lasteaialapse lõunalauale muusikute Stefani ja Shira, kahekordse olümpiakulla Kristina Šmigun-Vähi, ujuja Kregor Zirki ning DJ ja saatejuht Jürgen Pärnsalu lemmikretseptide järgi valmistatud road.

«Tähed taldrikus toiduprojekt toimub meie sööklates juba neljandat aastat ning pakub põnevust nii tuntud Eesti inimestele, õpilastele kui ka meie koolide ja lasteaedade töötajatele. Kuulsustele on see kindlasti paras väljakutse valida välja retsept, mis oleks laste seas populaarne, aga mahuks ka koolitoidule kehtestatud päevaraha sisse. Kokkadele ja lastele pakub see projekt mõnusat vaheldust töö- ja maitseterutiinist. Oleme märganud, et projekt innustab sööma ka neid lapsi, kes tavaliselt kipuvad toidu suhtes valivamad olema,» rääkis projekti edust Daily nime all koolitoitlustust pakkuva Baltic Restaurants Estonia AS müügi- ja turundusjuht Tiiu Endrikson.

Tähed taldrikus projektile annab sel aastal avalöögi DJ ja saatejuht Jürgen Pärnsalu, kelle lemmikroad tutvustavad õpilastele taimetoitude maailma. Menüüst leiab orsoto seentega, tomatise läätsesupi ning kohupiimamaiuse kaerahelvestega.

Aprilli teisel nädalal pakutakse sööklates kahekordse olümpiakulla ja poliitiku Kristina Šmigun-Vähi kodust kartuli-frikadellisuppi ning tomatist Bolognese kastet.

Tokyo olümpiamängude poolfinalist ja 2021. aasta MM-il viienda koha saavutanud ujuja Kregor Zirk meelitab õpilased lõunasööki nautima peedi risotto, sulajuustuga valmistatud kreemise kõrvitsasupi ja kuldse sepikuvormiga.

Sportlastelt võtavad teatepulga üle muusikud. Aprilli kolmandal nädalal algab sööklates tõeline Armeenia toidufestival. Laulja Stefan avaldab oma pere erilised retseptid, mille hulgast leiab hartšo sealihaga, armeenlase lõuna ehk kana šašlõki ja kissell hamov ban (armeenia keeles maitsev asi) vahukoorega.

Laulja Shira rõõmustab kooliperesid kanaliha borši, kanaga pastavoki ning õunakrõbedikuga.

«Menüüde koostamisel jälgitakse riiklikult kehtestatud nõudeid ja Daily enda paika pandud menüüstandardeid. Toitude valmistamisel ei kasutata maitsetugevdajaid sisaldavaid maitseaineid ega puljongi-, supi- ja kastmekontsentraate, vaid naturaalseid ürte ning kontidest ja lihast keedetud päris puljongit. Kõik valmivad toidud mahuvad ka koolilõunale kehtestatud päevatasu sisse,» kinnitas Endrikson.

Tähed taldrikus projekt toimub 28. märtsist 22. aprillini Daily teenindatavates koolides üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles