Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Odavalt ja lihtsalt: ära kuluta raha poetortillade peale, tee need murdosa kulu eest kodus!

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kuigi tortilla võib tunduda kui võõramaine importkaup, on siiski tegemist võrdlemisi lihtsa jahutootega, mida lihtne teha. Kui nüüd ausalt öelda, siis ega palju vaja olegi.

Tortilla valmistamiseks on vaja ainult kahte komponenti – jahu ja vett. Peenutsemiseks saab juurde lisada soola ja muid maitseaineid, kuid see pole kohustuslik. 

Esmalt jahu. Teoorias sobib tortilla valmistamiseks tavaline jahu, mida meie poelettidel müüakse (näiteks T550 jahu), kuid kogemus näitab, et kõige paremini saab tortilla tehtud 00-jahuga. 

Jahu tuleb panna kaussi ja sinna peale kallata toesoe vesi. Konsistents peab olema nagu üks korralik tainas – mitte liiga vesine ega mitte liiga kuiv. Sõtkuma peab korralikult. Algul jääb tainas käte külge kinni kui liim, kuid ajaga hakkab see näppude küljest lahti tulema ja muutub töödeldavaks tainapalliks. Kui tundub, et tainast on piisavalt sõtkutud ja kuskile kinni see enam otseselt ei jää, tuleb see mässida kile sisse ja vähemalt pooleks tunniks puhkama jätta. Sedasi rahuneb jahus olev gluteen maha ja tainast on võimalik lahti rullida. 

Edasi naksa tainapallist kahe pöidla suurune tükk, puista tasasele pinnale jahu (võib ka tainarullile jahu panna) ning rulli tainajupp õhukeseks ja ümmarguseks. Jäta meelde! Mida õhem, seda parem.

Kui tortilla välja rullitud, tuleb see pannile visata. Kasuta mittenakkuvat panni ja ära pane sellele õli. Pann peab olema puhas ja tulikuum. Prae tortillat pannil kuni see natukene paisuma hakkab ja on näha, et panni vastu olev külg on küpsenud. Siis keera tortilla ümber ja prae teist külge. Nüüd hakkab sinu tortilla metsikult paisuma ning järsku kukub see kokku. See on hea märk, sest siis on tortilla valmis. 

Nii lihtne ühe tortilla valmistamine ongi. Ei midagi keerulist. Suurepärane retsept, mis taskust võtta. Head kokkamist!

Tagasi üles