ANNA NAABER ÜLES ⟩ Kodukirja ja kesklinna valitsuse konkursil otsitakse kauneimaid vanalinna aedu

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Tallinna vanalinn.
Tallinna vanalinn. Foto: Shutterstock

Tallinna vanalinna päevad tähistavad sel aastal oma 40. sünnipäeva. Sel puhul kutsuvad korraldajad ja Kesklinna valitsus koostöös Kodukirjaga osalema konkursil «Vanalinna kauneim aed».

«Läbi aegade on vanalinna päevadel kõlama jäänud linnaelanike soov näha ja külastada vanalinna kauneid või salajasi sisehoove. Et julgustada elanikke oma hoove avama ning neid selle eest ka vääriliselt tunnustada, tekkiski idee korraldada vastav konkurss,» ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Vastavalt konkursi tingimustele peab hoov või aed asuma Tallinna vanalinnas ning olema vanalinna päevade ajal kolm päeva omaniku ja korraldajate kokkulepitud aegadel ja tingimustel külastajatele avatud.

Auhinnaks on Kesklinna valitsus välja pannud rahalised preemiad: I koht – 1000 eurot; II koht – 500 eurot ja III koht – 250 eurot. Lisaks kingib ajakiri Kodukiri võitjale ajakirja poole aasta tellimuse ning jagab võiduaia lugu ja fotosid ka oma ajakirja suvenumbris.

Vähemalt 3 pilti oma kaunist aiast vanalinnas tuleb saata hiljemalt 15. maiks aadressile aed@vanalinnapaevad.ee. Sellele tuleb lisada ka vabas vormis lühikirjeldus või saatekiri. Peab arvestama sellega, et konkursi korraldajad jätavad endale õiguse avaldada pildid ja tekst sotsiaalmeedias ning ajakirjas.

Kauneim aed valitakse žürii ja rahvahääletuse tulemuste liitmisel. Hääletada saab nii fotode kui ka aiakülastuse muljete põhjal Kodukirja Facebooki lehel. Konkursi võitja selgub 3.–5. juunini toimuvate vanalinnapäevade lõpuks, mil tiitel ka pidulikult üle antakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles