Leiba on maailmas igasugust. Musta, valget, isegi jahuvaba. Meie köögikultuuris on esikohal must rukkileib, Vahemere maades armastatakse nisuvalget, moodne aeg on leivakaardile lisanud mahejahud ja ka jahuvabaduse. Leivafestivalil saab ülevaate neist kõigist, samuti muust põnevast, mida leiva katteks-kaaslaseks pruukida.
«Mu meelest ei asenda ahjusooja leiba natukese või ja soolahelvestega mitte miski,» kiidab toidublogija ja üks leivafestivali korraldusmeeskonna liige Ragne Värk. Samas tunnistab ta, et talle meeldib süüa värsket leiba ka oliiviõli, avokaadopüree ja parmesanilaastudega. Vahel lisab ta kooslusesse praetud või pošeeritud muna. Ent toidublogija armastab ise küpsetada ka saia – just porgandisaia, mis säilib värskena mitu päeva.