Eesti esimese lihahäkatoni võitjad on selgunud!

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Lihahäkatroni žürii valis võitjaks tiimi Katriin II (koosseisus Katriin-Loviis Viltsin, Martin Pent ja Mihkel Tammaru) ja nende veisesüdamest valmistatud südamepallid.
Lihahäkatroni žürii valis võitjaks tiimi Katriin II (koosseisus Katriin-Loviis Viltsin, Martin Pent ja Mihkel Tammaru) ja nende veisesüdamest valmistatud südamepallid. Foto: Elis Eller

Nõo Lihatööstuse ja Eesti Maaülikooli korraldatud lihahäkatoni tänasel finaalvõistlusel esitlesid meeskonnad oma uuenduslikke lihatooteid. Žürii valis võitjaks tiimi Katriin II (koosseisus Katriin-Loviis Viltsin, Martin Pent ja Mihkel Tammaru) ja nende veisesüdamest valmistatud südamepallid.

Viis parimat tiimi tegid 31. märtsil Eesti Maaülikoolis ettekande, kus nad oma toodet ja selle saamislugu tutvustasid. Meeskonnad pidid põhjendama, mis teeb just nende toote eriliseks ning miks peaksid tarbijad seda eelistama. Lisaks pakkusid nad oma loomingut maitsta, žürii ja pealtvaatajaid said proovida lihavaba šašlõkki, särtsakat vokirooga, peksuliha, veisesüdamest ja rupsidest tehtud südamepalle ning lillkapsa-, mozzarella- ja jalapenopalle.

Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees, lihahäkatoni žürii juht Simmo Kruustük ütles, et finaalvõistluse tase oli väga kõrge, mistõttu tekitas võitja välja selgitamine žüriis tuliseid arutelusid ja vaidlusi.

Usin töö käib.
Usin töö käib. Foto: Elis Eller

«Ausalt öeldes olid kõigi viie tiimi tooted nii läbimõeldud ja heal tasemel, et neil kõigil on potentsiaali jõuda Nõo Lihatööstusse valikusse. Võitjat Katriin II-e eristas aga eelkõige põhjalik läbimõeldud kontseptsioon, mis hõlmab muuhulgas keskkonnajalajälje vähendamist, samuti nende toote uudsus, originaalsus ja suur turupotentsiaal. Loodame nende südamepallidega turule jõuda aasta lõpus või uue aasta alguses,» sõnas Kruustük.

Eesti esimese lihahäkatoni võitja Katriin II liige Mihkel Tammaru ütles, et võidu taga oli äärmiselt süstemaatiline lähenemine. «Me kirjutasime üles kümneid ja kümneid ideid ning hindasime neid kriitiliselt. Me ei tahtnud välja tulla lihtsalt ühe uue maitsega, vaid soovisime pakkuda kontseptuaalset terviklikku lahendust. Väga lihtne on serveerida veise sisefileed, aga meie otsustasime rupsi, täpsemalt veisesüdame kasuks. Nii tulime välja lahendusega, mis on kodumaine, maitsev ja keskkonnasõbralik, aidates ära kasutada terve looma, ninast kuni sabani,» selgitas Tammaru. Katriin II toode on südamepall ehk veisesüdamest tehtud lihapall, kus on sees õuna-astelpaju kaste. Lisaks tutvustas meeskond erinevaid lihapuljongist tehtud tooteid.

Võidumeeskonna südamepall vallutab peagi ka tarbijate südame.
Võidumeeskonna südamepall vallutab peagi ka tarbijate südame. Foto: Elis Eller

Võidutiim Katriin II hakkab koostöös Nõo Lihatööstuse toidutehnoloogidele oma toodetele viimast lihvi andma ja pakendit välja töötama, et need peagi ka Nõo kaubamärgi all poelettidele jõuaks. Võidumeeskonda premeeriti 5000-eurose stipendiumiga Toomas Kruustüki nimelisest arengufondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles