PORTAAL ⟩ Harjumaa korterite keskmine ruutmeetrihind läheneb 3000 eurole

Kodu.postimees.ee
Copy
Korterite müügihinnad on mitmekümne protsendi võrra kasvanud kõikides Harjumaa piirkondades.
Korterite müügihinnad on mitmekümne protsendi võrra kasvanud kõikides Harjumaa piirkondades. Foto: Madis Veltman/ Postimees Grupp

Kinnisvaraportaali KV.EE vahendusel otsiti veebruaris ostjat 3486 Harjumaa korterile. Müügis olevate Harjumaa korterite eest küsiti keskmiselt 2936 eurot ruutmeetri kohta, mida on eelmisest aastast 27 protsenti enam.

Üldine trend on korterite müügipakkumiste arvu vähenemine. Mõnes üksikus piirkonnas – näiteks Kiili vallas ja Keilas – on korterite müügipakkumiste arv portaalis KV.EE aastatagusega võrreldes mitmekordistunud. Pakkumiste arvu suurenemise taga on müüki tulnud arendusprojektide korterid.

Korterite müügihinnad on mitmekümne protsendi võrra kasvanud kõikides Harjumaa piirkondades. Ainus erand on Saku vald. Saku vallas on hinnamuutuse taga samuti uute korterite turg. Sel aastal on Sakus pakkumisel vähem uusi ehk kallemaid kortereid. See toob keskmise pakkumiste hinna alla, kuid ei tähenda, et Saku kinnisvara oleks mingilgi moel aastatagusega võrreldes vähenenud.

Suure korterite hinnatõusu taga kinnisvaraportaalis KV.EE on tugev nõudlus ja pakkumiste puudujääk. Aeg näitab, kuidas sõda Ukrainas tarbijakindlust ja selle läbi kinnisvaratehingute arvu ning hindu mõjutama hakkab.

Vaata lähemalt, mis toimub kinnisvaraturul portaalist KV.EE

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles