Kinder Surprise'i üllatusmunad vallandasid Suurbritannias salmonellapuhangu

Kodu.postimees.ee
Copy
Kinder Surprise.
Kinder Surprise. Foto: Shutterstock

Suurbritannias seostatakse Kinder Surprise'i šokolaadimune salmonellapuhanguga. Praeguseks on teada ligi 60 juhtumit, enam kui 40 puhul on tegemist lastega.

Toidustandardite agentuur (FSA) teatas, et šokolaadifirma Ferrero kutsub olukorra uurimise ajaks maiustused ettevaatusabinõuna tagasi. Firma teisi tooteid salmonellapuhang arvatavasti ei mõjuta. 

Mõjutatud tooted on üksikud 20-grammised munad või kolmesed munapakid, mille «parim enne» kuupäev on vahemikus 11. juuli 2022 kuni 7. oktoober 2022.

Ühestki surmajuhtumist teatatud pole, kuid puudub informatsioon ka selle kohta, kui raskelt on nakatunud haigust põdenud. FSA sõnul on haigestunutest 77 protsenti lapsed vanuses kuni viis aastat.

FSA on teadlik, et need konkreetsed tooted on väikelaste seas populaarsed, eriti lihavõttepühade lähenedes. Seetõttu kutsutakse vanemaid ja eestkostjaid üle kontrollima, ega tagasikutsumine puuduta mõnda nende kodus juba olemasolevat toodet.

Salmonella sümptomiteks on kõhulahtisus, kõhukrambid, iiveldus, oksendamine ja palavik. Kuigi enamik juhtudest taandub mõne päevaga, võivad sümptomid olla rasked ja viia haiglaravile, eriti väga noortel ja nõrgenenud immuunsüsteemiga inimestel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles