LEVITA SÕNA ⟩ Eesti kinnisvaraportaalid avasid Ukraina sõjapõgenikele üürikodude keskkonna

Kodu.postimees.ee
Copy
KV.EE ja City24.ee avasid Ukraina sõjapõgenikele mõeldud üürikodude keskkonna.
KV.EE ja City24.ee avasid Ukraina sõjapõgenikele mõeldud üürikodude keskkonna. Foto: Shutterstock

Eesti kinnisvaraportaalid KV.ee ja City24.ee ühendasid jõud ja avaldasid koostöös Ukraina sõjapõgenikele üürikodude pakkumise ja leidmise keskkonna. Mõlemas portaalis saab nüüd tasuta sisestada üürikodude kuulutusi, mis on mõeldud Ukraina sõja eest põgenevatele inimestele. Neid pakkumisi ei avaldata portaalides teiste üürikorterite vaates, vaid suunatakse otse abivajajateni läbi erinevate organisatsioonide ja toetusgruppide.

Mõlemas portaalis on aprilli alguse seisuga ligi 800 üüripakkumist ainuüksi Tallinnas. Pakkumisi lisandub palju, aga nõudlus on siiski suurem. Kui mitte arvestada pandeemia aega, siis üürikorteri leidmine on alati keeruline olnud ­– tänases situatsioonis aga veelgi keerulisem. Sõjapõgenikuna omakorda üürikodu leida on raske.

Eestis on senini enamus üürikortereid eraisikute käes, kelle jaoks ei ole üürimine igapäevane äri. Korteri omanikul on alati hirm, kas tema vara säilib, kas lemmikloom närib mööblit, laps kraabib seina või kas üüri- ja kommunaalkulud saavad üürniku poolt makstud. See on arusaadav, et inimesel on soov leida maksejõuline ja kindel üürnik.

Esmase põgenike nõudluse peaks aitama lahendada riik ja selleks võib olla ka üürikorterite rahaline toetusmeede või lisagarantii üürileandjale. Mitmed ettevõtted, kes on sõjapõgenikke palganud, on tasunud nende eest esimese sissemakse.

Taolised algatused leevendavad nii sõjapõgenike koduvajadust kui ka kodu omanike hirme potentsiaalsete kulude ees. Ja loodetavasti saavad Ukraina sõja eest pakku tulnud pered juba lähitulevikus oma kodudesse naasta.

Ankeeti saab täita SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles