Vaiksel öötunnil kolmanda korruse rõdule roninud varas pistis korteriomanikku nähes jooksu

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Tuulutusasendisse või lahti jäetud aknad ja rõduuksed on pikanäpumeestele hea saak, isegi kui sissemurdmiseks tuleb ronida mööda rõdusid kolmandale korrusele. Seda tõendab Tallinna kesklinnas aset leidnud lugu.

Paar aastat tagasi oli kesklinna korterelamus kentsakas juhtum, kui elanik kuulis öötundidel terrassil veidrat sahinat ning avastas asja uurima minnes akna tagant kutsumata külalise. Varas proovis nimelt kangiga tuulutusasendisse jäetud klaasist rõduust lahti muukida. Naisterahvas pani tule põlema, mille peale pikanäpumees ehmus, mööda rõdu alla ronis ning ära jooksis.

Kuigi seekord läks õnneks ja varas sisse ei saanud, võttis naisterahvas järgmisel päeval ühendust turvafirmaga ja lasi oma kodule valvesüsteemi paigaldada.

«Alles paar nädalat käisid vargad päeval eramus, kui pere viibis teisel korrusel. Pikanäpumehed pakkisid esimesel korrusel asju kotti ja jooksid pererahva ehmatamise peale minema. Inimesed olid sellest sündmusest nii šokeeritud, et polnud nõus õhtul enne magama minema, kui valvesüsteem on peale pandud. Seega läksid meie tehnikud veel sama päeva õhtul valvesüsteemi paigaldama,» rääkis G4Si standardlahenduste divisjoni direktor Tarmo Pärjala.

Aknast murti kaks aastat tagasi sisse ka Tondi kahekorruselisse hoonesse. Korterisse äsja kolinud noorpaar avastas pärast nädalavahetusel maal käimist, et esimese korruse aken on lahti kangutatud ning korter pea tühjaks tehtud. Kuna korteris turvasüsteemi ei olnud ning juhtunut keegi ka pealt ei näinud, pääsesid vargad paraku puhaste kätega.

Materiaalne kahju on varguste juures vaid üks osa ja asjad saab enamasti uued osta, kuid emotsionaalse traumaga on lood keerulisemad. Viimase kümnendi jooksul on 77 tuhat eestlast pidanud koju saabudes avastama, et nende eluaset on käinud uudistamas kutsumata külaline. Suur osa ohvritest ütleb, et kõige hullem on seejuures emotsionaalne kahju ja turvatunde kadumine.

Politsei soovitab pimeduse saabudes tõmmata ette kardinad ning kodust lahkudes või magama minnes sulgeda aknad ja lukustada uksed. Kui kahtlustad, et keegi luusib su akna all kurjade kavatsustega, helista hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles