SKANDAAL ⟩ Liikumise Black Lives Matter juhid ostsid annetuste eest 5,5 miljonit eurot maksva häärberi (4)

Kodu.postimees.ee
Copy
Alicia Garza, Patrisse Cullors, Melina Abdullah.
Alicia Garza, Patrisse Cullors, Melina Abdullah. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/Shutterstock

Liikumise Black Lives Matter (BLM) juhid on sattunud kriitikatule alla. Süüdistuste kohaselt ostsid nad annetusteks saadud raha eest Lõuna-Californiasse 6 miljonit dollarit ehk ligi 5,5 miljonit eurot maksva häärberi.

Väidetavalt proovis organisatsioon kinnisvara olemasolu saladuses hoida. «Dokumendid, e-kirjad ja muud teated, mida olen näinud luksusliku kinnisvara ostmise ja igapäevase toimimise kohta, viitavad sellele, et asju on käsitletud viisil, mis hägustavad või ületavad piire heategevusorganisatsiooni ja mõnele selle juhile kuuluva eraettevõtte vahel. Paratamatult jääb mulje, et rassilise õigluse nimel annetatud raha on kulutatud viisil, mis toob kasu organisatsiooni Black Lives Matter juhtidele isiklikult,» kirjutab uuriv ajakirjanik Sean Campbell väljaandes New York Magazine.

Eelmisel suvel, George Floydi mõrva esimesel aastapäeval, salvestasid BLM-i liikumise kolm juhti Patrisse Khan-Cullors, Alicia Garza ja Melina Abdullah YouTube'i video, kus rääkisid, millist tööd on nad teinud rassilise võrdsuse tagamiseks ja millised olid möödunud aastal ette tulnud raskused. Taustal nähtav elamine tõstatas aga küsimuse, kuidas saavad naised taolist maja lubada?

Veidi vähem kui aasta pärast video filmimist jõudis avalikkuseni teave, et tegelikult ei saagi naised endale taolist elamist lubada ning kinnisvara on ostetud raha eest, mille annetasid inimesed organisatsioonile Black Lives Matter Global Network Foundation (BLMGNF).

BLMGNF-i juhatuse liikme Shalomyah Boweri sõnul ostis organisatsioon kinnisvara eesmärgiga kasutada seda Black Joy Creators stipendiumi saajate eluaseme- ja stuudioruumina.

Bowers ütles ka, et BLMGNF oli alati plaaninud avalikustada maja selle aasta juriidilistes dokumentides ning väitis, et kinnisvara ostmine eraettevõtete kaudu on tavapärane. Avaldusest ei selgunud, miks on majas 17 kuu jooksul suhteliselt vähe sisu toodetud, kui maja oli eelkõige just selleks mõeldud. 

Soetatud maja on ligi 600 ruutmeetrit suur, seal on rohkem kui pool tosinat magamistuba ja vannituba, mitu kaminat, bassein ja bangalo ning parkimine rohkem kui 20 autole. California kinnisvara osteti 2020. aasta oktoobris peaaegu 6 miljoni dollari eest, tehing toimus sularahas. 

Vaata pilte kõnealusest häärberist:

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles