PILTUUDIS Ohtlik värk! Närvimürgiga voodilina on netirahva muigama pannud (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Voodilinad. Pilt on illustratiivne.
Voodilinad. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Näpuviga tõlkes pakub netirahvale palju kõneainet. Vaatame, millised teooriad seoses sellega tekkinud on!

Tähelepanelikule poekülastajale jäi silma sariinist kummiga voodilina. Tootel olev värvikas möödatõlkepärl pakub rohkelt kõneainet ja analüüsimaterjali. KarmVana kahtlustab näiteks, et tegu võib olla KGBga. 

«Oletan, et just seda voodilina kasutas Kim Jong oma poolvenna mõrvakatses ja Saddam Hussein mässuliste kurdide lämmatamiseks. Paraku nad said petta: hiinlased olid ainult kummi sariinist teinud, lina oli puuvillasest riidest. Garantii päringutele vastas tootja, et kirjeldust tuleb hoolsalt lugeda – kui pole kirjutatud «sariinist voodilina kummiga», siis seda ka pakendis ei leidu,» pakub kasutaja perestroika-pw oma teooria. 

Leidub kasutajaid, kelle meelest sobiks kõnealune lina ideaalseks kingituseks kas endisele kallimale või ärapööranud riigijuhile. «Hea eksile kinkida, kui tyliga lahku mindud ja viha ei taha lahtuda,» ütleb ndrsxyz. «Keegi Putinile ei taha eksklusiivset kinki saata,» küsib beebik6rv.

Sariin on väga mürgine kesknärvisüsteemi kahjustav keemiline ründeaine. Saksamaal taimekaitsevahendina leiutatud mürgi puhul on tegu maailma kurikuulsaima keemiarelvaga. Nähtamatut, lõhnatut ja maitsetut gaasi hoiustatakse enamasti vedeliku kujul, kirjutab Postimehe teadusportaal. Et tegemist on sisuliselt nähtamatu mürgiga, ei ole sellega kokkupuudet võimalik ka vältida. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles