:format(webp)/nginx/o/2022/04/08/14472536t1hfdae.jpg)
Tüütu osa reisimise juures on see, et seedetrakt võib saada häiritud. Põhjusi selleks jagub: ajavööndite vahetumine, liiga vähe vett, tundide kaupa pisikesel istmel istumine. Kujuta ette, et pead seejuures kogu aeg töötama, naeratus näol. Kuidas stjuaardid seda küll teevad?
Nad alustavad tasapisi
Lennutöötajate tööpäev on pikk ja varieerub olenevalt lennu kestusest. Teinekord tuleb ärgata juba öötundidel, et varahommikuseks lennuks valmis olla. Kaootiline ajakava muudab söögikordade planeerimise keeruliseks.
Stjuuardid rääkisid Huffington Postile, et nad alustavad päeva kohvi või teega ja päeva esimene söögikord on väike ja lihtne, näiteks müslibatoon enne tööpäeva. Juba lennul olles on neil võimalik süüa seda, mida nad söögiks kaasa võtsid (munad, peekon, tortillad, võileivad).
Söögikorrad olgu tasakaalus
Lisaks sellele, et nad alustavad päeva millegi väikesega, mis ei koormaks seedesüsteemi üle, ütlesid kõik neli stjuuardit, et nende toidus on valgud, tervislikud rasvad ja kiudained tasakaalus. Kuna kindlaid pause pole, söövad nad siis, kui saavad. Samuti pole neil sageli võimalik süüa sooja toitu, nii et nad võtavad reeglina kaasa midagi sellist, mida saab kohe süüa.
Õhtusööki söövad nad tavaliselt hotellis ja sealgi üritavad nad valkude, tervislike rasvade ja kiudainete tasakaalu hoida – ehkki päeva viimane söögikord on tavaliselt eelnevatest suurem.
Tervislikud suupisted, mis sisaldavad vähe soola
Kuigi enamikul lennufirmadest ei ole puudust krõpsudest või soolapähklitest, ütlesid kõik neli töötajat, et neile meeldib lennukisse oma suupisteid kaasa võtta. Nad nimetasid murakaid, mustikaid, viinamarju ning hummust ja porgandeid.
Mida nad joovad ja mida mitte?
Võib tunduda ahvatlev jätta vedelik ära, et ei peaks lennu ajal pissima, kuid stjuuardid rõhutavad, et väga oluline on säilitada vedelikku, et kõht ei jääks kinni. Küll aga on parem hoiduda limonaadist, et vältida puhitust.