NÄDALA RESTORAN Ocean 11: merelised maitsemõnud

Britt Rosen
Copy
Aasta betoonehitis: sadama kruiisiterminal, mille ülemine korrus on restorani päralt. FOTO: Kaupo Kalda
Aasta betoonehitis: sadama kruiisiterminal, mille ülemine korrus on restorani päralt. FOTO: Kaupo Kalda Foto: Kaupo Kalda

Kui järele mõelda, siis merelinna Tallinna kaldajoonel Kakumäest Meriväljani pole kuigi palju söögikohti, mille lävel loksub meri või mille terrassilt võib nautida päikeseloojangu värvimängu. Sestap saab iga uue mereäärsete restoranide klubisse tulija üle ainult rõõmustada. Ocean 11 nende seas.

Läinud aastal Tallinna sadama kruiisiterminalis klaasuksed avanud Ocean 11 – nimi tuleb enam-vähem samanimelisest Hollywoodi kelmikomöödiast – kuulub nende sekka ja kumu selle heast köögist liigub maitseküttide hulgas juba ammu. Ent naudingut ei pruugi anda ainult toit: hiljuti kuulutati Tallinna sadama kruiisiterminal aasta betoonehitiseks 2021. See sadamakant ise on olnud linnakodanikele suletud sada aastat, nii et igati väärt uudistamist nii väljast kui ka seest.

Kahjuks satume tuisusele ja tormituulisele aprillipäevale, nii et merekaldal promeneerimisest ei tule midagi välja. Autoga saab õnneks sõita ukse alla, kui autonumber restoranis kirja panna, ust ennast annab aga vastutuult lahti kangutada… Ent klaasises majas valitseb õnnis tüünus ja tuulevaikus. Ühel pool aknast paistab tormav vesi, vastaspoolel näeme sadamast lahkuvat Tallinki suurlaeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles