Nädalavahetuse pidulaud: nipid, kuidas luua maitsev juustuvaagen

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sukeldudes juustude maailma võib alguses olla üllatuseks, kui väikesed nüansid meie maitseelamusi mõjutavad. Juustukuningad annavad väikese ülevaate, kuidas juustu nautida, koos nippide ja soovitustega.

Juust olgu värskelt lõigatud

Soeta korralik juustunuga ja lõika juustutükid vahetult enne serveerimist, nii säilivad juustu parimad lõhna- ja maitseomadused. Suuremad juustusõbrad võivad investeerida ka spetsiaalsesse juustunugade komplekti, kuid töö saab ka tavalise noaga tehtud.

Juustutüki suurus sõltub selle intensiivsusest ja küpsusastmest

Juustuvaagnat valmistades on soovitatav noort juustu serveerida toekamate tükkidena (näiteks kuubikud ja kolmnurgad), küpset juustu õhukeste viiludena, vana juustu võib murda või serveerida koos spetsiaalse vana juustu noaga. 

Serveeri juustu alati toatemperatuuril

Nii tulevad kõige paremini esile juustu lõhna- ja maitseomadused.

Proovi juustumoosi

Juustuvaagna serveerimisel on kirss tordil juustukaste või -moos. Juustuvalikut sobivad alati hästi täiendama pähklid, lihad ja kreekerid ning värsked või kuivatatud puuviljad.

Paku juustufondüüd

Juustufondüü valmistamiseks sobivad pea kõik juustud – valik on igaühe maitse asi. Kiiremini sulavad muidugi nooremad juustud. Vali oma lemmikjuustud ja proovi luua oma fondüüretsept!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles