Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RETSEPTID Kalal on kevadel jumet: proovi forellitartari, praesiiga või vinnutatud lõhet

Copy
Pähkla forelli tartar, saatjaks spargel ja karulauguvaht. FOTO: Allar Oeselg
Pähkla forelli tartar, saatjaks spargel ja karulauguvaht. FOTO: Allar Oeselg Foto: Allar Oeselg

Kui võimalik, eelista kasvanduse kalale metsikut.

Kala praadimiseks on parim selitatud või.

Kui tülikat puhastamist ei pelga, saab isegi kilust tartari.

Kala sobib paastuaja lõpetuseks enne lihavõttemune ja kohupiimamagusat ideaalselt: piisavalt toitev ja kasulik, samas kerge. «Mina sööksin meelsasti siiga ja forelli,» ütleb veinirestorani Dominic ja Big Green Eggi peakokk Allar Oeselg. Ta on pärit Saaremaalt Kuressaarest ja kalaga sinasõber, väike majake on tal pere «välismaaks» saarel praegugi.

Just siig ja meriforell olid tema põhilised lapsepõlvekalad, sestap soovitab ta neid oma kokanõksudega lugejatelegi.

Tagasi üles