Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: rukkipirukad maksa-kartulitäidisega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marina Lohk
Copy
Maksapirukad.
Maksapirukad. Foto: Ragne Värk

Kes ihkab täna toidulauale midagi eestipärast, kuid ometi erilist, võib proovida toidublogija Ragne Värgi maksa-kartulitäidisega rukkipirukaid. 

8 tk

  • 1,5 dl rukkijahu
  • 
1,5 dl nisujahu

  • 125 g võid

  • 0,5 tl soola

  • näpuotsatäis suhkrut

  • 2-3 sl tumedat õlut

Täidis:


  • 1 suurem keedetud kartul

  • 1 sibul, peeneks hakituna

  • 175 g jahutatud broilerimaksa
  • 
1 sl hapukoort

  • soola, pipart

Sega kuivained omavahel, näpi hulka või. Lisa õlu ning sõtku segu tainapalliks. Rulli tainas jahusel pinnal lahti ning vormi sellest 16 ca 8cm läbimõõduga ketast (kui tainast jätkub tee rohkem).

Täidise jaoks prae sibul pannil õlis klaasjaks (selleks, et sibul ei kõrbeks, raputa peale veidi soola). Kuivata ja puhasta maks kelmetest ning lõika väikesteks viiludeks, poole pealt lisa seltsiks sibulatele. Prae kõik kiiresti suurema kuumuse juures läbi ning tõsta pann tulelt. Lisa hapukoor ja kartul ning sega ruttu läbi.

Jaota tainas pooltele tainaketastele. Pane peale teine tainaring ning suru ääred tugevasti kinni (kasutasin kinnisurumiseks spetsiaalse tainavormi sakilisi ääri). Küpseta pirukaid 190 kraadi juures 30 minutit. Serveeri, soovitavalt soojalt, koos rukolaga
 

Tagasi üles