Kes ihkab täna toidulauale midagi eestipärast, kuid ometi erilist, võib proovida toidublogija Ragne Värgi maksa-kartulitäidisega rukkipirukaid.
Retseptisoovitus: rukkipirukad maksa-kartulitäidisega
8 tk
- 1,5 dl rukkijahu
- 1,5 dl nisujahu
- 125 g võid
- 0,5 tl soola
- näpuotsatäis suhkrut
- 2-3 sl tumedat õlut
Täidis:
- 1 suurem keedetud kartul
- 1 sibul, peeneks hakituna
- 175 g jahutatud broilerimaksa
- 1 sl hapukoort
- soola, pipart
Sega kuivained omavahel, näpi hulka või. Lisa õlu ning sõtku segu tainapalliks. Rulli tainas jahusel pinnal lahti ning vormi sellest 16 ca 8cm läbimõõduga ketast (kui tainast jätkub tee rohkem).
Täidise jaoks prae sibul pannil õlis klaasjaks (selleks, et sibul ei kõrbeks, raputa peale veidi soola). Kuivata ja puhasta maks kelmetest ning lõika väikesteks viiludeks, poole pealt lisa seltsiks sibulatele. Prae kõik kiiresti suurema kuumuse juures läbi ning tõsta pann tulelt. Lisa hapukoor ja kartul ning sega ruttu läbi.
Jaota tainas pooltele tainaketastele. Pane peale teine tainaring ning suru ääred tugevasti kinni (kasutasin kinnisurumiseks spetsiaalse tainavormi sakilisi ääri). Küpseta pirukaid 190 kraadi juures 30 minutit. Serveeri, soovitavalt soojalt, koos rukolaga