Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: riivleiva-Brita

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marina Lohk
Copy
Riivleiva-Brita.
Riivleiva-Brita. Foto: Ragne Värk

Kuidas teha Brita kook tänase tähtsa päeva puhul eestipärasemaks? Toidublogija Ragne Värk lisas koogi põhjale riivleiba!

Põhi:


  • 3 munakollast

  • 2 muna

  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 dl jahu

  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 
1 dl riivleiba

Besee:

  • 
3 munavalget
  • 
1,5 dl tuhksuhkrut

Täidis:

  • 
1 pakk (200ml) rõõska koort 

  • 250 g kohupiima (teralist)

  • 1 sl suhkrut

  • 0,5 tl vanillisuhkrut

Klopi mikseriga munad suhkruga vahule. Sega omavahel kuivained ning lisa seejärel munavahule. Sega ettevaatlikult. Jaga tainas silma järgi pooleks ning vala pool kogust küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga vormi. Küpseta pöördõhuga režiimil* 175 kraadi juures umbes 8 minutit.

Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Seejärel lisa järgemööda tuhksuhkur ning vahusta mõni minut, kuni mass on läikiv. Seejärel aseta pool kogust küpsenud riivleiva-biskviitpõhjale ning küpseta veel 8-9 minutit. Siis võta kook ahjust ning kummuta alusele, eralda küpsetuspaber ning niisuta põhja veega, seejärel pööra kook umber ja jäta jahtuma.

Teist osa põhjast ja beseekihist küpseta samamoodi ning hiljem niisuta!

Vahusta rõõsk koor suhkrutega vahule. Lisa segades juurde eelnevalt lahti segatud kohupiim. Määri antud täidis beseekihile ning aseta peale teine põhi, nii et beseekiht jääks ülespoole. Lase maitsestuda umbes 6 tundi. Serveeri pealepuistatud mandlilaastude või sulatatud šokolaadiga.

*Kui pöördõhu režiim puudub, küpseta 20 kraadi võrra kõrgemal kuumusel.
 

Tagasi üles