Ukraina võitmatuse sümbol: köögimööbel, mis keeldus hävimast

Kodu.postimees.ee
Copy
Köögimööbel, mis pidas vastu mürsurünnaku.
Köögimööbel, mis pidas vastu mürsurünnaku. Foto: twitter

Kiievi oblastis Borodianka alevis plahvatuse üle elanud köögimööblist sai järjekordne Ukraina rahva vastupidavuse sümbol.

Internetis viraalseks läinud fotol on näha hävinud maja ning köögimööblit, mis viimasena veel palja seina küljes ripub. TCH raporti kohaselt tabasid maja Vene mürsud, mis hävitasid suurema osa korterist. 

Pilti jagas Twitteris edasi ka Ukraina parlamendi liige Roman Hryshchuk. «Kas soovite teada, kuidas me end Ukrainas tunneme?» esitas ta pildi pealkirjas küsimuse ning andis sellele ka koheselt ise vastuse: «Nagu see riiul. Venelased üritavad meid murda, aga me peame vastu. Ja me võidame.» Ta lisas: «Selle maja, nagu paljud teisedki, ehitame üles. Me ehitame üles ka koole, haiglaid ja teatreid. Ukraina tõuseb fööniksina tuhast.»

Lähemalt uurides võib näha, et köögimööbli peal seisab ilusti püsti ka üks kukekuju. Väidetavalt on tegemist keraamilise kukega, mille lõi kunstnik, kelle õpetaja Vasyl Sedlyar lasti 85 aastat tagasi NKVD poolt maha, sest ta oli Boytšuki kunstikooli liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles