MUNAVABAD PÜHAD ⟩ Mõnusalt kreemine vegan quiche, mille valmistamiseks pole ühtegi köögimasinat vaja

Kodu.postimees.ee
Copy
Vegan quiche tomati ja basiilikuga.
Vegan quiche tomati ja basiilikuga. Foto: Lene Otenurm

Juba sel nädalavahetusel ootavad ees munadepühad. Loomade eestkoste organisatsioon Loomus kutsub kõiki jätma munad söömata ja värvimata ning selle asemel nautima kevadet loomasõbralikult ja täistaimselt.

Kuidas tähistada munavabasid munadepühasid? Mida panna lauale ja kuidas pakkuda nii endale kui ka lastele rõõmu «munade» värvimisest? Loomuse liige Lene Otenurm jagab mõnusalt kreemise quiche'i retsepti.  Lihtsat ja pilkupüüdvat rooga võib valmistada nii peolauale kui keskpäevaseks brunch'iks. 

Valmistamiseks pole vaja ühtegi köögimasinat ja koostisosad saad kokku segada vaid ühes kausis.

Vaja läheb:

500 g vegan lehttainast

1 pakk (349 g) siidist tofut

250 ml taimset koort

100 g kikerhernejahu

2-3 tl India musta soola (kala namak)

Peotäis värsket või 2 spl kuivatatud basiilikut

125 g kirsstomateid

1 keskmine sibul

Eelsoojenda ahi 200 °C kraadini. Rulli lehttainas õhemaks, aseta ümmargusse ahjuvormi ja lõika ära ääred, mis üle serva ulatuvad. Sega kausis kokku siidine tofu, taimne koor, kikerhernejahu ning must sool. Soovi korral võib lisada pisut kurkumit, et quiche kollasem tuleks. Haki sibul ja basiilik ning lisa need segule. Vala saadud segu ahjuvormi ning aseta peale poolitatud kirsstomatid. Küpseta ahjus umbes 25-30 minutit, kuniks quiche on pealt kuldne ning taigna äär kergelt pruun. Lase enne serveerimist täielikult jahtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles