Mis töötab, see kulub! Vana ventilaator ja mikrolaineahi külvasid Tartus paksu pahandust

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

Möödunud nädalal oli taas mitmeid tulekahjujuhtumeid, mille puhul kõige hullemast päästis suitsu- ja vingugaasiandur. Tartus oleks korter ilma kiire reageerimiseta täielikult hävinud.

Tartus edastas suitsu- ja vingugaasiandur Nublu korterist tulehäire signaali, millele reageeris G4Si patrullekipaaž ja Päästeamet. Päästjate saabudes põles korteri köögis sein ja põrand. Tulekahju lõplikuks kustutamiseks avati mootorsaega veidi põrandat. Päästetöö juhi esialgsetel andmetel võis tulekahju alguse saada ventilaatori rikkest ning suitsu- ja vingugaasianduri õigeaegne häire päästis korteri raskematest tagajärgedest.

«Tartus oli möödunud nädalal ka juhtum, kui tulehäirele reageerinud patrullekipaaž andis teada, et ühe ärihoone kolmanda korruse köögis asuv mikrolaineahi hakkas suitsema. Seega erinevad kodumasinad põhjustavad jätkuvalt palju ohtlikke olukordi. Soovitame vanad seadmed välja vahetada või lasta spetsialistil üle kontrollida,» ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Tartumaa ühest eramust tuli samuti möödunud nädalal tulehäire signaal. G4Si juhtimiskeskus saatis juhtumit kontrollima patrullekipaaži ja informeeris ka Päästeametit, kes saatis välja päästjad. Patrull nägi kohapeal, et katlamajast ja garaažist tuleb suitsu. Peagi saabus ka päästeauto ning teostati suitsusukeldumine. Esmase info kohaselt oli suitsu põhjuseks küttekatel, mis ajas suitsu sisse. Ruumis kedagi ei viibinud ja tulekollet ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles