PILDID 7 kodu, mille südameks on trepp

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Treppi peetakse pea täielikult praktiliseks asjaks, mis elamise erinevaid korruseid ühendab. Kuid trepp saab olla palju enamat. Hoolega projekteeritud ja läbimõeldud trepist võib saada kodu au ja uhkus. Siin on seitse kaunist treppi, mis on täielikud pilgupüüdjad.

House Dede Belgias

Keerlev puittrepp asub ristikujulise Dede nimelise maja südames. OYO Architectsi kavandatud keerdtrepp saab alguse elutoast ning keerleb läbi ringikujulise ava teisele korrusele. Paljaks jäetud külm betoon ja puidu pehmus loovad koosluse, mis püüab silma ja on seeläbi Dede maja süda.

Arhitekt Tommy Randi kodu Taanis

Üle kuuesajast vineeriliistust kokku löödud keerdtrepp jääb silma juba enne majja astumist. Välisukse kõrval asuvast suurest aknast, näeb treppi juba kaugelt. See keerleb arhitekti kodus esimeselt teisele korrusele. Käsitööna valminud hele keerdtrepp mõjub betooni taustal kerge ja pehmena. 

Casa Blanca Peruus

Nagu maja nimigi viitab, on tegemist väga heleda koduga. tasakaalustamaks neutraalseid toone, on arhitekt Martin Dulanto projekteerinud selle südamesse kärtsoranži trepi, mis ühendab kolme korrust. Limas asuva kodu trepp on ehitatud betoonist, mil raudsüda.

Casa Thomé Beira da Silva Brasiilias

Järgmine keerdtrepp asub Brasiilias ning on kavandatud arhitektid poolt Marcos Bertoldi stuudiost. Massiivne trepp on elamise pilgupüüdja, mida tänu suurtele akendele, on näha enne majja sisenemist. 

Riverside Toweri korter Belgias

Antwerpis asuv korter mõjub brutalistlikult. Selle tasakaalustamiseks lisasid Studio Okami Architecteni arhitektid korterisse pastelsinise keerdtrepi. Ühendab see korteri esimest ja teist korrust. Valitud sai keerdtrepp, et trepialune pind oleks võimalikult väike.

Loft Diego Brasiilias

Süsimust skulptuurne keerdtrepp ei puuduta põrandat, vaid ripub ülemiselt korrusel alla. Arquitetura Nacionali arhitektide loodud teos on valmistatud terasest ning kaetud plastiga. «Hõljuv» trepp muudab ruumi dünaamiliseks ning põnevaks.

Maja Higashihiroshima linnas Jaapanis

Pea nähtamatuks jääv betoonist keerdtrepp sulandub seda ümbritsevasse betooni. Arhitekt Kazunori Fujimoto loodud trepp ühendab elamise elutoa magamistoaga ning on projekteeritud viisil, mis kaotas vajaduse tavaliselt selliste treppide südameks oleva tugisamba järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles