VIDEO Mees põgenes pere eest 14 aastat tagasi lennujaama elama, et rahus õlut juua ja suitsu teha

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: pio3 / Shutterstock.com

Lennujaam on koht, kus kõigil kiire kuskile mujale saada. Kuid mõne jaoks on lennujaam kodu.

Hiinlane Wei Jiangou on üks neist, kes on lennujaamast omale kodu teinud. 14 aastat tagasi kolis ta Pekingi rahvusvahelisse lennujaama ning on seal tänaseni. 

Mis ajendas meest seda otsust tegema? 60ndates eluaastates Wei rääkis China Dailyle, et kolis 2008. aastal Pekingi rahvusvahelise lennujaama teise terminali, kuna pere käis talle pinda. Ei lubatud tal juua ega suitsetada. Pere nõudis, et ta annaks kõik, isegi oma viimased sendid, neile. 

«Ma ei saa tagasi koju minna. Mul ei ole seal mingit vabadust. Nad ütlesid, et kui tahan jääda, pean suitsetamise ja joomise maha jätma. Kui ma seda teha ei suuda, pidin neile andma kogu oma igakuise 1000 juääni (144 euro) suuruse toetuse. Aga kuidas ma siis sigarette ja alkoholi ostan?» kurtis ta China Dailyle.

Wei on loobunud ka tööotsingutest. Kui mees sai 40-aastaseks, anti talle koondamisteade. Uut tööd on tal oma vanuse tõttu raske leida. Nii ongi ta lõplikult alla andnud, kuna on enda sõnul lihtsalt liiga vana. 

Ametivõimudele Wei kohaolek ei meeldi. Teda on korduvalt lennujaama terminalist välja visatud, kuid Wei on alati leidnud viisi, kuidas sinna tagasi imbuda. Uuesti lennujaamas, hoiab ta madalat profiili ja mingit aega teda tolereeritakse, kuniks ta uuesti välja visatakse.

Mingit plaani Weil lennujaamaeluga lõpparvet teha ei ole. «Lennujaam on minu jaoks vabadus,» ütleb ta ning on igati rahul pingil magamise ja kiirnuudlidieediga – vähemalt saab suitsu teha ja õlut libistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles