Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RETSEPTID Mis on petu-pasha?

Copy
Kihiline ja kerge petu-pasha. FOTO: Britt Paju ("Ümber Laua")
Kihiline ja kerge petu-pasha. FOTO: Britt Paju ("Ümber Laua") Foto: Britt Paju ("Ümber Laua")

Britt Paju viimatine retseptikogumik "Ümber laua. Meeleolukad eined pere ja sõpradega" jagab ärksaid ideid tähtpäevadeks ja muudeks seltskondlikeks kogunemisteks.

Rammusa pasha võib asendada kergema pokaalidesserdiga kohupiimast.

Pühademunade värvimiseks sobivad ka peet ja punane kapsas.

"Mina teen lihavõtteks pigem mõne kergema pashalaadse koogi või magustoidu kohupiimaga," tähendab köögitoimetaja ja toidublogija Britt Paju. Tema viimatise kokaraamatu "Ümber laua. Meeleolukad eined pere ja sõpradega" lihavõttepeatükistki traditsioonilist pashat ei leia. Küll aga seisab seal kergemat stiili pokaalidessert petu-pasha, kus tihket ja rammusat kohupiimamassi asendavad õhulised sidrunikreemi, besee ja vahukoore-kohupiima kihid. Värskust lisavad magusasse mangokuubikud ja vaarikad. "See meeldib tavaliselt kõigile, kes klassikalise pasha ära põlgavad," ütleb Britt Paju.

Tagasi üles