Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Nõudlus ületab pakkumise! Šokolaadinappusest ei ole varsti enam pääsu

Copy
Šokolaad. Pilt on illustratiivne.
Šokolaad. Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kakao maailmaturu nõudlus on juba aastaid ületanud pakkumise. Kakao- ja šokolaaditööstuse väljavaated on sestap üha kesisemad, mõjutades peagi ka tarbijate rahakotti.

Kakaouba on täis elujõudu ja kasulikke aineid meie organismile. Teadlased väidavad järjest julgemalt, et šokolaadis sisalduvad steariinhape ja antioksüdandi omadustega flavonoidid vähendavad südame- ja veresoonkonna haiguste riski. 

Uuringud näitavad, et šokolaadi söömine võib vähendada tõsiste südameprobleemide tõenäosust. USA teadlased leidsid näiteks, et kakaoekstrakti manustanud eakatel täiskasvanutel väheneb südame-veresoonkonnahaigustest tingitud surmajuhtumite arv 27 protsenti.

Tagasi üles