Loomuse liige Lene Otenurm pakub inspiratsiooniks hõrgutava kotlettide retsepti, mida saab soodsate ja väheste koostisosadega kiirelt valmistada.
RETSEPT TUDENGILE ⟩ Hõrgutavad BBQ oakotletid on nii talje- kui rahakotisõbralikud
Külmkapp on tühi, aga süüa ju tahaks! Äkki kuivainete riiulis leidub veel midagi? Vaja on ainult üht oapurki, väikest sibulat, natuke jahu ning viimast tilka BBQ-kastest, mis pudelipõhja (loodetavasti) veel jäänud on ning saabki juba meisterdada midagi maitsvat. Mis jahu retseptis kasutad, on sinu enda valik. Katsetada võib nii nisu-, kaera-, odra- kui ka pähklijahuga.
Vaja läheb:
240 g kidney ube
1 väike sibul
1 spl BBQ-kastet
1 spl jahu
näputäis soola
+ natuke toiduõli praadimiseks
Pese ja kurna kidney oad ning purusta kahvliga kausis. Haki sibul peeneks ning sega ubade hulka koos soola, jahu ja BBQ-kastmega. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ning lisa toiduõli. Vormi kätega pätsid ning prae mõlemalt poolt umbes 2 minutit.