Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kõik, mida pead teadma mee säilitamisest!

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Mesi on äärmiselt mitmekülgne magusaine, mida söödud aastatuhandeid. Purk mett peaks igas sahvris olemas olema. Halvaks see ju otseselt ei lähe, kuid siiski tasub järgida mõningaid reegleid, kuidas mett säilitada.

Tänu kõrgele suhkrusisaldusele, on mesi üks kõige pikema säilivusajaga looduslik toiduaine. Teoorias ei lähegi mesi halvaks, seda muidugi juhul kui seda õigesti säilitada. Muidugi hakkab mesi ajaga kristalliseeruma ning selle kvaliteet langeb, kuid see ei muuda mett söögikõlbmatuks. 

Nagu mainitud, ei lähe mesi halvaks, kuid paljud tootjad panevad meepotsikutele kaheaastase säilivusaja märgise. Kui purk avada, soovitab USA toidu- ja ravimiamet mesi ühe aasta jooksul ära süüa. Aga kuidas mee säilivusaega pikendada ning kuidas oleks kõige õigem seda hoiustada?

Tagasi üles